Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Raspaillou: honderd procent regionaal Frans bio-brood

Een jaar na de lancering in l'Hérault, biedt tien procent van de bakkers in het zuiden van Frankrijk het biologische Raspaillou-brood aan.

"Het is beslist, ik ga over op biologisch brood", zegt bakker Richard in Beaux-Arts, terwijl hij het in Montpellier opgeslagen graan door zijn vingers laat gaan. Hij zal het graan gaan gebruiken om Raspaillou te vervaardigen: honderd procent lokaal en biologisch brood. Met dit brood wordt sinds één jaar geëxperimenteerd in Zuid-Frankrijk.De tarwe wordt geteeld in le Gard. En gaat daarna naar een molen in Montpellier. Zelfs de verpakking wordt in de regio gemaakt, in Nîmes", vertelt een enthousiaste Serge Almeras. Hij maakt onderdeel uit van de federatie van bakkers in Languedoc-Roussillon. Hij heeft het concept bedacht. "Onze bakkers bakten zeer weinig biologisch brood. Wij wilden dit eenvoudiger en meer bereikbaar maken voor de regionale bakkerijen."

Aan de kassa moeten klanten nog altijd 1,30 euro voor een baguette Raspaillou betalen. Logisch. "Het kost 0,70 euro om het te produceren. Tweemaal de productieprijs voor een klassiek stokbrood dat voor 0,80 euro verkocht wordt.

Bron: 20minutes.fr
Publicatiedatum: