26 en 27 november Organic Expo 2011

Mexicaanse bio-productie in vier jaar vervijfvoudigd

In de afgelopen vier jaar is de biologische productie in Mexico vervijfvoudigd. Volgens Ruben Quintero Sanchez is het belangrijkste doel van de biologische landbouw het verminderen van het gebruik van synthetische producten in de voedselproductie. Quintero Sanchez is een bio-expert en één van de organisatoren van de Tweede National Organic Expo. Deze wordt op 26 en 27 november gehouden in Michoacán.

"Er zijn uitgestrekte gebieden met agrarisch potentieel, waarop men gemakkelijk biologisch kan gaan werken. Er wordt momenteel al op grote en kleine schaal biologische kokosnoot, avocado, aardbei, tomaat, mango en citroen geteeld", vertelt hij.

Hij zegt dat de tweede expo regionale biologische producten zal bieden, voor lokaal verantwoorde consumptie. Meer dan 20 exposanten zullen diverse verse producten aanbieden. Er worden tenminste 7000 bezoekers verwacht tijdens de beurs.
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.