9 november in Brussel

Conferentie over efficiënt gebruik van hulpbronnen en voedselzekerheid

Op 9 november 2011 (van 14:00 uur-18:00 uur) organiseert IFOAM EU Group, in samenwerking met het Comité van de Regio's, TP Organics en Europees Parlementslid Martin Häusling, een conferentie over voedselzekerheid en het efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen in de voedselketen.

De belangrijkste vraag doorheen het debat is: Hoe kan een groeiende wereldbevolking gevoed worden zonder het leefmilieu aan te tasten? Politieke en wetenschappelijke experten zullen hun kennis delen over de invloed op de Europese voedselimport, de rol van de consument, de mogelijkheden van de EU-initiatieven voor efficiënt gebruik van hulpbronnen en kennisgebaseerde bio-economie, alsook over de rol die biologische landbouw kan spelen om het hoofd te bieden aan voedsel- en milieugerelateerde uitdagingen.

Beleidsmakers, consumenten, vertegenwoordigers uit het maatschappelijke middenveld en de biologische landbouw worden uitgenodigd om deel te nemen aan het namiddagdebat, waarin we op zoek gaan naar het verband tussen de EU-strategie voor efficiënt gebruik van hulpbronnen enerzijds, en innovatie en onderzoek anderzijds. We belichten ook de mogelijke wegen waar voedselzekerheid en efficiënt gebruik van hulpbronnen complementair kunnen zijn.

Efficiënt gebruik van hulpbronnen werd aangekondigd als een van de kerninitiatieven van de EU om te voldoen aan de Europa 2020 doelstellingen voor slimme, duurzame en inclusieve groei: door middel van gestroomlijnde collectieve inspanningen op alle vlakken, van de uitstoot van koolstofdioxide tot de bescherming van de biodiversiteit en het waterverbruik, wil de EU de economische prestaties loskoppelen van het gebruik van hulpbronnen. Ook de landbouw heeft een rol te spelen in dit streven. De Strategie voor een efficiënt gebruik van hulpbronnen in Europa van de Europese Commissie werd goedgekeurd op 20 september 2011.

Voor meer informatie: events@ifoam-eu.org en klik hier voor meer informatie en registratie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven