Professioneel duo Danielle Buizer en Julia Buizer-Madzhar op BioVak 2012

Tijdens de beide dagen van de BioVak 2012 zullen de getalenteerde musici Danielle Buizer (Cello) en Julia Buizer-Madzhar de bezoekers van de BioVak meevoeren met hun prachtige uitvoering van romantische klassieke muziek van componisten uit onder andere Nederland, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Oostenrijk.

Danielle Buizer, cello

Danielle studeerde achtereenvolgens aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, het Conservatoire in Parijs en aan de Musikhochschule in Lübeck. Ze won eerste prijzen bij het Nationaal concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Danielle volgde vele masterclasses in steden als Parijs, Londen en New York. De afgelopen seizoenen trad zij als soliste op met diverse orkesten in binnen- en buitenland en was ze ook te horen in de grote zalen van het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. Een van haar hoogtepunten was het vertolken van het dubbelconcert voor viool, cello en orkest van Brahms met de violiste Veselina Manikova in het bijzijn van Hare Majesteit Koningin Beatrix.

Danielle won op 1 juli 2011 te Amsterdam samen met pianiste Julia Buizer-Mazhar een serie concerten bij Stichting Muziek in Huis.


Julia Buizer-Madzhar, piano

Julia geboren en getogen in St. Petersburg begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. Ze studeerde aan het Speciaal Muziek Lyceum van het Rimsky-Korsakov Conservatorium bij onder andere Tamara Poddybnaia. Julia volgde onder meer masterclasses bij Bart van Oort, Klara Wurtz, Rian de Waal, David Wilde en Vladimir Tropp. Aan het concervatorium van Groningen studeerde Julia bij Paul Komen. Julia participeerde aan festivals en concoursen in Nederland, Bulgarije en Rusland, zo was ze laureaat van 'The Coast of Hope' in Dobrich (Bulgarije).

Julia is een veelgevraagd pianiste in diverse ensembles. Ze speelde onder meer samen met leden van het Residentie Orkest. Ze vormt ook een duo met de celliste Daniëlle Buizer. Inmiddels heeft ze haar Master opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag succesvol afgerond. Naast haar solo en kamermuziekconcerten heeft Julia ook werkzaamheden in orkestverband bij onder andere het Residentie Orkest.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven