Groenten en yoghurt belangrijkste producten

92% van Ierse consumenten heeft biologische producten gekocht

De afgelopen 12 maanden heeft 92 procent van de Ierse consumenten biologische producten gekocht. Dit blijkt uit een recent onderzoek van de Irish Food Board. Details van het onderzoek werden maandag 12 september bekendgemaakt, toen de National Organic Week van start ging. In de sector wordt nu in totaal 103 miljoen euro per jaar omgezet.

Het onderzoek, uitgevoerd door Kantar voor Bord Bia, toont dat vooral singles, stelletjes en jonge gezinnen de terugkeer van een groei in de biologische markt mogelijk hebben gemaakt. Vooral de verkoop van biologische groenten, yoghurt, vers vlees, melk, ontbijtgranen en snacks is het afgelopen jaar aanzienlijk gegroeid. Yoghurt en groenten zijn goed voor respectievelijk 26 procent en 18,5 procent van de bio-omzet.

Als onderdeel van de National Organic Week maakte de Bord Bia ook de winnaars van de jaarlijkse National Organic Awards bekend. De prijs voor het beste product is voor 'Happy Heart Organic Garlic Flavour Irish Rapeseef Oil' van Second Nature Oils in Kilkenny.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven