Tencel en gerecycled polyester meest gebruikt

Groeiverwachting bio-katoenmarkt in 2011 op 20%

Eerder heeft Textile Exchange bekend gemaakt dat de wereldwijde biologische textielindustrie in 2010 met twintig procent gegroeid is, tot ongeveer 5,61 miljard dollar. Ook voor dit jaar en het komende jaar zijn de verwachtingen positief.

Verschillende merken en retailers hebben hun gebruik van biologisch katoen al verdubbeld en hopen dit ook in 2012 voor elkaar te krijgen. Anderen met grote bio-katoenprogramma's blijven deze weg volgen. Als gevolg daarvan verwacht Textile Exchange dat de wereldwijde biologische textielmarkt in 2011 met nog eens twintig procent zal groeien, tot ongeveer 6,2 miljard dollar en tot 7,4 miljard dollar in 2012.

In 2010 heeft Textile Exchange voor het eerst gegevens met betrekking tot het gebruik van duurzame vezels (waaronder gerecyclede en cellulosevezels) aan de industrie gevraagd. Het blijkt dat gerecycled polyester en Tencel de twee meest gebruikte vezels zijn. De bedrijven geven aan dat ze deze en andere duurzame vezels in de toekomst nog meer gaan gebruiken.

Er liggen ook nog groeikansen in het gebruik van duurzame vezels door de woninginrichting-industrie.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.