Ierse Leona Kinahan runt baby-webwinkel met bio-katoenen kleding

Leona Kinahan woont samen met haar man Cormac en haar drie dochters Eabha (5 jaar), Emma (3 jaar) en Shona (18 maanden) in Westmeath. Ze runt een baby-webwinkel (hipbaby.ie) vanuit huis.

Leona's idee om een webwinkel op te starten kwam door haar dochter Eabha. "Ze had verschillende voedselallergieën en erge eczeem. Ik kreeg het advies om haar kleding van biologisch katoen te laten dragen", zei Leona. "Het probleem was dat er alleen kleding te vinden was in grijs en beige en andere onopvallende kleuren. Vandaar dat ik elders op zoek ging naar leuke kleding."

Intussen ging ze weer aan het werk, maar vond de lange dagen te zwaar. "Mijn werkgever kon mij niet parttime laten werken, dus besloot ik om te stoppen. Ik deed nog wel wat advieswerk voor hen, maar begon ook met het onderzoeken naar het opzetten van een website voor het verkopen van biologische katoenen kleding. Het heeft even geduurd, omdat ik in die tijd een baby kreeg."Ze zette door en de site is in oktober 2008 live gegaan. "Ik besloot om alleen producten te verkopen die echt nuttig zijn", aldus Leona. "De meeste mensen waren meer geïnteresseerd in de basics zoals draagdoeken en slabbetjes, dan in de biologische katoenen kleding. Ik vond de kleding zelf erg mooi en probeerde ze aanvankelijk toch te verkopen, maar uiteindelijk realiseerde ik me dat het nodig was om me te heroriënteren."

In het begin was het een echte uitdaging. Cormac, haar echtgenoot, was het grootste deel van de week weg voor zijn werk. "Vorig jaar veranderde hij van baan, zodat hij nu meer in de buurt is, maar de eerste tijd was echt zwaar", zei Leona.
Met negen uur kinderopvang per week, moest Leona veel werk in weinig tijd doen, hoewel haar familie haar ook hielp door op de kinderen te passen wanneer dat nodig was. "Ik werk twee avonden", zei ze. "Het is erg moeilijk om van je werk weg te lopen."

De tijd zal altijd wel een probleem blijven. "Ik zou graag meer willen doen", zegt Leona, "maar er zijn gewoon niet meer uren op een dag. Ik wil graag uitbreiden buiten Ierland, maar dat is op dit moment nog niet haalbaar."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.