Lex Kruit verzorgt culinaire rondleiding

Zaterdag 27 augustus: wandelen en proeven in het Flevolandschap

Kun je de smaak van het landschap van Flevoland proeven? En wilt u ontdekken hoe heerlijk dit smaakt? Op zaterdag 27 augustus verzorgt bio-boer én biologische streekgids Lex Kruit een culinaire rondleiding in de Tuin van Lelystad, een erg mooi stukje Flevolands landschap. Iedereen die houdt van smaak, van wandelen en die meer wil ontdekken over de verbinding tussen smaak en landschap kan zich opgeven om deel te nemen aan deze lekkere buitenactiviteit.Met de rondleiding en proeverij wordt smaak en landschap met elkaar verbonden. Hiermee vragen we speciale aandacht voor de relatie tussen het streekeigen (cultuur)landschap en de producten die er worden voortgebracht. Groeien er oude rassen in Flevoland? Wat zijn akkerranden en welke functie hebben ze? Hoe werken natuur en biologische landbouw samen? En hoe leidt dit tot smaakvolle producten? Deze en nog veel meer vragen beantwoordt Lex Kruit tijdens de rondwandeling door het gebied.

De wandeling en proeverij start op zaterdag 27 om 10:00 uur met een ontvangst bij Door's logies, Bronsweg 18 in Lelystad. Gasten worden verwelkomd met een zoet streekeigen hapje bij de koffie. Daarna wordt er gewandeld en rond 12:00 uur schuift men aan voor een hartig streekgerecht. Men krijgt ook een attentie uit de Tuin van Lelystad mee naar huis.


Aanmelden

Aanmelden kan via het Centrum Biologische Landbouw: 0320 281222.

De kosten voor deze wandeling en proeverij bedragen 9,50 euro, inclusief koffie of thee, proeverij en attentie. Er is plaats voor maximaal twintig deelnemers. Er zijn nu nog een aantal plaatsen beschikbaar. Indien zich meer mensen opgeven, dan komen ze op een wachtlijst en zal er waarschijnlijk een tweede wandeling worden georganiseerd.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.