Regen zal de pret niet drukken tijdens Lekker naar de boer

'Kaplaarzen aan en gewoon gaan!'

Tholen - Dit weekend houden zo'n 200 biologische boeren en tuinders open huis. Projectmanager bij Bionext, Frank Rozendaal, is momenteel druk met de laatste voorbereidingen. "Dit zijn echt de laatste loodjes." Hij geeft toe dat de weersverwachting wat tegenvalt, maar dat dit de pret niet mag drukken. "Ik zie het zonnig in. De boeren gaan gewoon door, weer of geen weer. Ik adviseer de bezoekers om kaplaarzen aan te doen en gewoon te gaan."
 
Frank vertelt dat er ook veel overdekte activiteiten zullen zijn. "In verband met de voorspelde weersomstandigheden merken we dat veel bedrijven hebben besloten om kraampjes en dergelijke binnen in de schuur op te bouwen. Zo kan het feest ook met regen gewoon doorgaan." Eigenlijk is deze situatie volgens hem heel dubbel. De boeren hoopten wekenlang op wat meer regen, maar net nu komt dit niet uit. "Het weer is en blijft de enige factor die we zelf niet in de hand hebben."De 2011-editie van Lekker naar de boer is uitgebreid aangekondigd. Daarbij is meer gebruik gemaakt van internet dan bij de eerdere edities. Zo werden ge├»nteresseerden met een wekelijkse nieuwsbrief op de hoogte gehouden en werd er actief getwitterd. "Ook hebben we een billboardcampagne opgezet. Er hingen Lekker naar de boer-posters op stations en in bushokjes. Op Twitter stond #lekkernaardeboer vorige week zelfs even in de top 10 van trending topics!"
 
De projectmanager verwacht net als vorig jaar weer veel families. "Vooral voor kinderen zal het een groot feest zijn. Zij kunnen waarschijnlijk lekker met hun kaplaarzen in de plassen stampen. Dit zal voor een echte boerensfeer zorgen!"
 
Kijk voor boerderijen in de buurt op www.lekkernaardeboer.nl.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven