Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Initiatiefnemer EkoPlaza Jos Kamphuys (58) overleden

Tot onze spijt maken we bekend dat Jos Kamphuys 16 maart is overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Jos was, samen met zijn vrouw Heleen, de grote inspirator achter EkoPlaza en tot op het laatste moment zeer betrokken bij de sterke groei van zijn geesteskind het laatste jaar.

Jos was al ruim 30 jaar actief met biologische voeding. Hij wist mensen te inspireren en bracht vele winkels tot bloei. Begonnen in Ede, is hij later in Amsterdam jarenlang actief geweest met de Weteringschans. In die tijd één van de grootste winkels in Nederland en een begrip in deze stad. Ook in Bussum wist hij in korte tijd de winkel uit te bouwen tot een van de grootste winkels in de regio. Zijn zoons Bas en Floris runnen samen met Heleen nu de winkel.



Maar Jos zat te broeden op iets groots, natuurvoeding moest aansprekend worden
voor een veel groter publiek. Biologische landbouw was het waard om groot op de
kaart gezet te worden. Jos is op zoek gegaan naar partners buiten de natuurvoeding
om zijn plannen te realiseren. Korte tijd later verscheen in Alkmaar de grootste winkel van Nederland onder de naam EkoPlaza. Een echte supermarkt, maar dan alleen met biologische producten. Een paar jaar later verscheen een tweede winkel onder deze naam op een hotspot in Nederland, middenin Den Haag. Ook in Veenendaal kwam een EkoPlaza die nu gerund wordt door zijn zussen Lidwien en Bernadette.

In 2010 raakten Jos en Heleen in gesprek met Udea en ze besloten om samen verder
te gaan. De ontwikkeling van zijn formule kwam in een stroomversnelling en Jos
heeft ondanks zijn ziekte tot het laatst meegedacht met deze uitbouw. Hij schreef de nieuwsbrief van EkoPlaza en hield op die manier contact met de klanten.

We zullen Jos missen, hij wist de juiste snaar te raken richting de consumenten. We wensen Heleen, Bas, Floris, Lidwien, Bernadette en allen die hem dierbaar zijn veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Iedereen die Jos gekend heeft, kan hier een reactie plaatsen.

Namens Udea,

Erik Does
Publicatiedatum: