Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oprichter Le Pain Quotidien spendeert vrije tijd in eigen bio-tuin

De Belgische ondernemer Alain Coumont leeft voor biologisch voedsel. Hij is oprichter van Le Pain Quotidien, een luxe bakkerij die bekend staat om zijn ambachtelijk brood. "Mijn vrije tijd besteed ik graag op mijn boerderij in Frankrijk, daar teel ik peterselie en geniet ik graag van zelfgemaakte wijn." Zijn boerderij ligt zo'n 40 kilometer van Montpellier vandaan.

Hij spreekt gepassioneerd over biologisch voedsel. "Als de hele wereld biologisch voedsel zou produceren, zouden we genoeg voedsel hebben om de wereld te voeden." Zelf teelt hij zijn eigen groenten, kruiden en maakt hij dus wijn. Daarmee geeft hij dus in ieder geval het goede voorbeeld.

Inmiddels heeft Le Pain Quotidien-winkels over de hele wereld, deze maand komen daar Mumbai en Tokio bij.