Limited Edition bij Ecotex:

Plaid van wol uit 't Groene Hart van Nederland

Het eerste streekproduct van Ecotex met regionale wol ligt vanaf nu in de winkel. Een plaid van schapenwol die voor honderd procent afkomstig is uit 't Groene Hart van Nederland. Een mooi en eigentijds Nederlands natuurproduct, gemaakt in een natuurlijke grijsbruine melange tint.


Bijzonder

De plaid is gemaakt van schapenwol die in het begin van de zomer van de schapen wordt geschoren? In de meeste gevallen worden daar geen wollen truien of andere kleding van gemaakt. Doorgaans wordt de wol tegen lage prijzen opgekocht, soms zelfs voor een lager bedrag dan de schapenhouder kwijt is aan de scheerder. In veel gevallen wordt de wol vervolgens verscheept naar China, waar er kamerbreed tapijt van wordt gemaakt.Onder druk van de mondialisering en concurrentie uit bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland is de Nederlandse wol bijna niets meer waard en is het een axioma geworden dat die alleen nog maar geschikt is voor relatief inferieure toepassingen.

Ecotex vroeg zich af, of dat wel terecht is. Waarom zouden er voor de Nederlandse wol geen hoogwaardiger toepassingen bestaan? Holland gold toch ooit als een vooraanstaande wolexporteur? Waarom zou die Nederlandse wol opeens niet goed genoeg meer zijn?Journalist Wilfred Simons van het Leidsch Dagblad wees Ecotex erop dat dit ook voor andere landbouwproducten geldt. Het graan dat boeren in 'zijn' Rijn- en Veenstreek teelden werd alleen gebruikt als veevoer. Ook daar was het een vooronderstelling dat het graan nergens anders voor gebruikt kon worden. Op initiatief van Simons werd er bij wijze van experiment ook brood van gebakken, en bier van gebrouwen. Hoogwaardige, regionale producten. En warempel: het smaakt ook nog eens opperbest.

De technische specificaties van de plaid zijn:
  • kleur: uni grijsbruin gemêleerde plaids gemaakt van wol uit 't Groene Hart
  • afmeting 170 bij 154 cm
  • gewicht 800 gram
  • afwerking donkerbruine festonneersteek
  • label Ecotex, wol uit 't Groene Hart en wasvoorschrift
  • prijs € 89,95

Voor meer informatie:
Marita Bartelet
Ecotex
Tel: 0475 334073
www.ecotex.nl
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven