Gaat zo duurzaam mogelijk te werk

Duitse bio-bakker 'Zeit für Brot' geeft cursussen brood bakken

De biologische bakkerij Zeit für Brot in Frankfurt nodigt kinderen en volwassenen uit om een cursus biologisch brood bakken te volgen. De bakker Marcel Schulz gebruikt naar eigen zeggen een geheime mix voor zijn brood. Hij heeft de bakkerij in 2009 samen met Björn Schwind geopend.

"We bakken enkel met groene stroom. En we verwerken enkel biologische grondstoffen uit de regio, het gaat dan om granen, boeter en melk, allen volledig gecertificeerd", vertelt Schwind. "Drie weken geleden heeft nog een onaangekondigde inspectie van een Bioland-inspecteur plaatsgevonden en alles was in orde." In de bakkerij van twintig vierkante meter staan eigenlijk alleen een automatische deegmixer en oven, de rest wordt met de hand gedaan. Ook met het afval gaan de bakkers bewust om. "Wij werken alleen met goederen in papieren zakken, ook produceren we in totaal minder afval dan een drie-persoons huishouden."De cursussen werden in eerste instantie alleen aan kinderen aangeboden, vanaf heden kunnen nu echter ook volwassenen de basisprincipes van het bakken leren. De bakker houdt van zijn werk. "We hebben alles in eigen hand, van het begin tot het eind van het proces en we zien dat het de mensen smaakt."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.