Gaat zo duurzaam mogelijk te werk
Duitse bio-bakker 'Zeit für Brot' geeft cursussen brood bakken
"We bakken enkel met groene stroom. En we verwerken enkel biologische grondstoffen uit de regio, het gaat dan om granen, boeter en melk, allen volledig gecertificeerd", vertelt Schwind. "Drie weken geleden heeft nog een onaangekondigde inspectie van een Bioland-inspecteur plaatsgevonden en alles was in orde." In de bakkerij van twintig vierkante meter staan eigenlijk alleen een automatische deegmixer en oven, de rest wordt met de hand gedaan. Ook met het afval gaan de bakkers bewust om. "Wij werken alleen met goederen in papieren zakken, ook produceren we in totaal minder afval dan een drie-persoons huishouden."
De cursussen werden in eerste instantie alleen aan kinderen aangeboden, vanaf heden kunnen nu echter ook volwassenen de basisprincipes van het bakken leren. De bakker houdt van zijn werk. "We hebben alles in eigen hand, van het begin tot het eind van het proces en we zien dat het de mensen smaakt."