'Groeiende voorkeur voor biologische voeding'

Ierland: National Organic Week doet bio-omzet stijgen

Uit een nationale enquete van de Ierse Bord Bia blijkt dat 39 procent van de volwassenen meer interesse heeft gekregen in het kopen van biologische levensmiddelen dankzij de activiteiten tijdens NOW. Dit was een landelijke bio-week die liep van 13 tot en met 19 september met 73 landelijke evenementen.

Bord Bia heeft verder gemeld dat de omzet van biologische voeding met 2 miljoen euro naar 23,5 miljoen euro is gestegen. De belangrijkste stijging vond plaats 12 weken voor en na de National Organic Week.Minister Ciarán Mouwen heeft de organisatie gefeliciteerd met het succes na de inspanningen tijdens de NOW. Hij moedigt biologische boeren aan om te focussen op de marketinginspanningen en te profiteren van de groeiende vraag naar biologische voedsel in Ierland. "De toegenomen verkoop weerspiegelt de groeiende voorkeur voor verse, natuurlijke producten en biologische voeding."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.