Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In toekomst niet langer vaste prijzen

Oostenrijk geeft bio-graanhandelaren meer zekerheid

De afgelopen maanden was het erg onrustig op de Oostenrijkse biologische graanmarkt. Daarom wordt deze nu gereorganiseerd. Het netwerk Bio Austria zal de handel in de toekomst gezamenlijk met de bio-boeren gaan regelen. Dit vertelt Rudi Vierbauch, voorzitter van Bio Austria.

"We gaan samenwerken met de partners BZG Biogetreide OÖ, Bioprodukte Pinczker, Crop Control Agrarproduktions- und Handels en de BQG Bio-Qualitätsgetreide."


Karl Erlacher, Rudi Vierbauch (Bio Austria) en Rainer Fanzler (Regionaal voorzitter Burgenland) zijn verheugd met de overeenkomst.

"Het draait om het creëren van meer zekerheid en transparantie voor de producenten en consumenten. Biologische graanboeren krijgen in de toekomst niet langer vaste prijzen voor hun producten. Zij hebben behoefte aan stabiliteit en dit krijgen ze op deze manier."

"Aan het eind van het seizoen zal de opbrengst worden verdeeld over de landbouwers, dit is afhankelijk van de hoeveelheid en de marktprijs. Deze reorganisatie zal boeren en partners maximale stabiliteit, veiligheid en transparantie geven."