Tradin Organic toont Ethiopisch sesamzaad-project in korte film

Tradin Organic uit Amsterdam is als importeur van biologische grondstoffen steeds meer betrokken bij allerlei biologische productieprojecten

De belangrijkste redenen hiervoor zijn het garanderen van aanvoer, invloed op de kwaliteitsaspecten en de controle op de biologische integriteit. Op dit moment is al bijna 70 procent van de producten die Tradin Organic verhandelt afkomstig uit bronnen waar ze zelf in meer of mindere mate in betrokken zijn bij de productie. Dat kan zijn middels financiering, maar veelal ook in de vorm van (kwaliteits)technische en/of agronomische ondersteuning op het gebied van biologische landbouw."We halen bijvoorbeeld cashewnoten, ananas- en passievruchtsap uit Vietnam, cacao en bananenchips uit de Filipijnen en basmatirijst uit Pakistan. Ook hebben we sinaasappel- en pink grapefruitsap uit Mexico, sesamzaad en koffie uit Ethiopië, bakkerijzaden en peulvruchten uit China, rozijnen uit Iran en kokosolie uit Indonesië. Dit alles dus uit eigen projecten en alles gecertificeerd biologisch", vertelt Wouter Floot.


 
"We hebben recent een korte film laten maken over ons project in Ethiopië. Hier halen we sinds jaar en dag sesamzaad vandaan. Ook hebben we sinds 2007 een joint venture met een compleet nieuwe high tech sesampellerij."
 


De oogst van de sesam is recent afgerond. Klik hier om de film te bekijken.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.