Tradin Organic uit Amsterdam is als importeur van biologische grondstoffen steeds meer betrokken bij allerlei biologische productieprojecten
De belangrijkste redenen hiervoor zijn het garanderen van aanvoer, invloed op de kwaliteitsaspecten en de controle op de biologische integriteit. Op dit moment is al bijna 70 procent van de producten die Tradin Organic verhandelt afkomstig uit bronnen waar ze zelf in meer of mindere mate in betrokken zijn bij de productie. Dat kan zijn middels financiering, maar veelal ook in de vorm van (kwaliteits)technische en/of agronomische ondersteuning op het gebied van biologische landbouw.
"We halen bijvoorbeeld cashewnoten, ananas- en passievruchtsap uit Vietnam, cacao en bananenchips uit de Filipijnen en basmatirijst uit Pakistan. Ook hebben we sinaasappel- en pink grapefruitsap uit Mexico, sesamzaad en koffie uit Ethiopiƫ, bakkerijzaden en peulvruchten uit China, rozijnen uit Iran en kokosolie uit Indonesiƫ. Dit alles dus uit eigen projecten en alles gecertificeerd biologisch", vertelt Wouter Floot.
"We hebben recent een korte film laten maken over ons project in Ethiopiƫ. Hier halen we sinds jaar en dag sesamzaad vandaan. Ook hebben we sinds 2007 een joint venture met een compleet nieuwe high tech sesampellerij."
De oogst van de sesam is recent afgerond. Klik hier om de film te bekijken.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject
- 2021-11-22 Biobakkerij De Trog opent belevings- en R&D-centrum
- 2021-10-21 Eerste oogst biobaktarwe van Belgisch ketenproject is een succes
- 2021-10-13 "De vanilleflan is misschien wel het populairste taartje"