Opening BioVak ’11 door ambassadeur en 25 burgemeesters

Biologische landbouw speelt een steeds belangrijker rol in de wereldvoedselvoorziening. Bij de opening van de BioVak '11 krijgt dit aspect nadrukkelijk aandacht. De verbinding tussen duurzame, diervriendelijke landbouw dichtbij en de Nederlandse burgers zal bij deze officiële opening speciale aandacht krijgen. Plattelandsgemeenten kunnen hun bijdrage leveren evenals de nieuwe generatie, de kinderen. Daarom openen op woensdag 19 januari 2011 de Ambassadeur van Algerije en 25 burgemeesters en een groep schoolkinderen, uit hun gevolg, gezamenlijk BioVak 2011.

BioVak is dé vakbeurs voor de biologische landbouw, natuur, voedselkwaliteit en ondernemers met smaak: 'Van boer tot winkelvloer'. De biologische landbouw groeit al tien jaar achtereen in Nederland. Steeds meer consumenten weten biologische voeding te waarderen. De redenen daarvoor zijn verschillend: van de eigen gezondheid en de smaak tot dierenwelzijn en milieu. Met ons allen kopen we jaarlijks voor ruim 700 miljoen euro aan biologische voeding bij supermarkt, natuurvoedingswinkel, bedrijfsrestaurant, speciaalzaak, boerenmarkt, boer en webwinkel.Er zijn in Nederland nu ruim 1500 boeren en tuinders die volgens de overheidsregels werken en daarmee hun producten 'biologisch' mogen noemen. Het Nederlandse landschap wordt daardoor verrijkt met meer biodiversiteit, koeien in de wei, kippen die buiten kunnen scharrels, vrolijke varkens met een krul in hun staart, en schoon oppervlaktewater en grondwater zonder resten van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Veel gemeenten zijn daar een warm voorstander van en geven van hun sympathie blijk door met 25 burgemeesters gezamenlijk de BioVak te openen.

Op de beurs kunnen niet alleen biologische boeren, verwerkers en retailers inspiratie opdoen en contacten leggen. Gangbaar werkende boeren kunnen komen kijken of biologische landbouw bij hen en hun bedrijfssituatie past. En een ander voorbeeld: Er zijn ook steeds meer 'gewone' bedrijven in detailhandel en horeca voor wie biologische producten een mooie aanvulling op het assortiment zijn. Zo presenteerde vorig jaar een bekende krokettenfabriek op de beurs voor het eerst een biologische 'Grootmoeders kroket'.

BioVak 2011 is dé vakbeurs voor duurzame landbouw, natuur, voedselkwaliteit en ondernemers met smaak en wordt georganiseerd door ICEM in samenwerking met de Vakgroep Biologische Landbouw LTO/Biologica en bioKennis.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.