Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: Kaasmakerij in Hodersberg krabbelt op na brand

Een verwoestende brand op de biologische boerderij van George Hartinger Hodersberg in St. Wolfgang in februari was desastreus voor het levensonderhoud van de boeren. Nu is het bedrijf gelukkig weer aan de gang.

Hartinger is een pionier in de biologische landbouw aldaar en heeft met een ceremonie zijn nieuw gebouwde kaasboerderij en nieuwe stallen geopend. "We gaan weer langzaam terug naar hoe het was", vertelt een opgetogen Hartinger. De nieuwe kaasmakerij is volgens hem professioneler en beter dan voorheen.

 
Feestelijk versierde koeien bij de heropening

De boer was één van de eerste bio-boeren in de regio en werkt al vele jaren samen met 'der Dorfener Erzeuger- und Verbrauchergenossenschaft Tagwerk'. Zij zijn de grootste afnemers van zijn bio-kaas. Tagwerk-bestuurslid Klaus Hutner reageerde met afgrijzen toen hij hoorde van de brand. "Ik hoopte vooral voor George dat alles weer opgebouwd kon worden. Daarom ben ik blij dat dit nu gelukt is."