Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Overzicht groeicijfers in Europa en VS

Internationale markt voor bio-producten blijft groeien

De wereldwijde markt voor biologische producten blijft groeien. Dit meldt de organisator van de BioFach in Neurenberg. Alleen het Verenigd Koninkrijk boekte een waarneembaar negatief resultaat. Experts gaan er daarom vooruit dat de internationale biologische markt dit jaar verder zal groeien en dat opnieuw de grens van 50 miljard dollar overschreden zal worden.De Organic Trade Associaton in Amerika meldde eerder al een verkoopstijging in 2009 van 5 procent naar 24,8 miljard dollar. Dit is gezien de huidige economische situatie niet eens zo heel slecht. Ter vergelijking: de conventionele markt in de VS is slechts met 2 procent gegroeid.

Volgens het 'Bundes Ökologische Lebensmittelwirtschaft' (BÖLW) is in Duitsland vorig jaar 5,8 miljard euro omgezet. Voor de eerste helft van 2010 heeft het 'Bundesverband Naturkost Naturwaren' (BNN) een omzetstijging van bijna 10 procent gemeld.

In Frankrijk wordt de omzet van vorig jaar geraamd op 3 miljard euro. Dit zou een stijging van zo'n 400 miljoen euro (15 procent) betekenen. Zelfs de Britse Soil Association heeft aangegeven in 2010 opnieuw een lichte groei te verwachten. Dit terwijl in 2009 nog een daling werd geregistreerd van 13 procent.

Ook in andere Europese landen stijgt de autonome omzet. Zo is de bio-omzet in Oostenrijk de eerste vier maanden met 30 procent gestegen naar 984 miljoen euro. In Italië is de omzet volgens het onderzoeksinstituut ISMEA/Nielsen de eerste helft van dit jaar met 9 procent gestegen. Vorig jaar lag de autonome omzet op 2,35 miljard euro, waarvan 850 miljoen euro uit export.