Global Sustainable Textiles Conferentie van 27 t/m 29 oktober

'Organic Exchange' gaat focussen op Textile Exchange

'Organic Exchange (OE)', de Amerikaanse non-profit organisatie die heeft bijgedragen aan de toename van de wereldwijde verkoop van bio-katoenen kleding, gaat zijn activiteiten verbreden. Dit gaat de organisatie onder de naam 'Textile Exchange' doen. Dit zal worden aangekondigd op de jaarlijkse conferentie in Sentry Centers in New York. Deze conferentie vindt plaats van 27 tot en met 29 oktober.

De verbrede focus zorgt ervoor dat de organisatie kan fungeren als katalysator voor de wereldwijde duurzame textielindustrie. Textile Exchange zal zich inspannen om de wereldwijde markt voor duurzame vezels vergroten. De focus zal hierbij liggen op bio-katoen. Ook gaat de organisatie de huidige problemen in de textiel-productie aanpakken, zoals het energieverbruik en de impact ervan op klimaatverandering.

Op de conferentie staan vertegenwoordigers van ongeveer 300 textielbedrijven wereldwijd, verdeeld over 29 landen. Onder meer Adidas, C&A, H&M, Nike, Puma, Target en Walmart zijn aanwezig. De onderwerpen die besproken worden zijn de duurzame behandeling van katoen, traceerbaarheid en transparantie, bio-productie van vezels en milieu-voetafdruk.

In november komt TE met een dynamische website: www.TextileExchange.org. Op de website komt belangrijke informatie te staan en het zal de transparantie van de textielindustrie vergroten.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven