Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk nog afhankelijk van import bio-bloem

Frankrijk is nog steeds niet zelfvoorzienend in biologische bloem. De productie is het afgelopen jaar met 7 procent gedaald, terwijl de vraag juist met 11 procent toegenomen. Om te voldoen aan de groeiende vraag, was invoer noodzakelijk. Dit lag wel lager dan het voorgaande jaar (toen 30.531 ton).

De tarwe-oppervlakte is met 13 procent gedaald naar 26.590 hectare. De opbrengsten van biologisch tarwe per hectare is overigens wel toegenomen. In 2009 bedroeg 32 kwintalen per hectare. In 2008 lag dit gemiddelde op 31 kwintaal. In tegenstelling tot de oppervlakte, neemt de vraag naar bio-tarwe wel toe. Dit is sinds juli 2009 met tien procent toegenomen. Onder meer fabrikanten van diervoeders hebben meer tarwe gebruikt.

Voor maïs daalde niet alleen de oppervlakte waarop geteeld wordt van 11.120 hectare naar 10.502 hectare (een daling van 6 procent), maar ook de gemiddelde opbrengsten daalden. Dit seizoen lag de gemiddelde opbrengst per hectare op 56, tegenover 66 kwintaal vorig seizoen.