Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Eco-mode heeft de toekomst'

Tentoonstelling over eco-fashion in New York

De mode heeft de laatste paar jaar een nieuwe wending genomen. Eco-mode is de nieuwe trend, ook in de 'high fashion'. Winkels als de H&M laten zien hoe de dagelijkse detailhandel eco-vriendelijke kleding verwerkt in hun huidige collecties.

In het New Yorkse 'Fashion Institute of Technology' (FIT) wordt tentoongesteld hoe eco-fashion de laatste twee eeuwen gebruikt is. De tentoonstelling heet 'The Eco-Fashion: Going Green' en is nog te bewonderen tot 13 november.



In de galerie zijn meer dan 100 kledingstukken in chronologische volgorde te zien. Het vertelt de geschiedenis van de mode. Er is onder meer te zien dat het eeuwen geleden juist gemakkelijker was om op eco-vriendelijke wijze te werken. Er waren toen geen fabrieken en biologisch katoen was goed verkrijgbaar. Dit geldt ook voor ongebleekte bio-wol.



Vandaag de dag moeten ontwerpers meer moeite doen om om te schakelen naar biologische middelen. Er zijn simpelweg minder leveranciers van milieuvriendelijke materialen. Wel lijkt eco-mode zeker toekomst te hebben.