Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer dan 500 mensen bezoeken milieuvriendelijke Franse bio-bakkerij

De afgelopen zomer was de biologische bakkerij van Philippe Canevet open voor publiek. Meer dan 500 toeristen, klanten en kenners bezochten de bakkerij. De biologische bakkerij 'La Boulangerie Canevet' produceert biologisch brood, gebakken op houtvuur. Ook het gebouw waarin gebakken wordt is ontworpen volgens allerlei milieukwaliteitseisen.

Er zijn technische rondleidingen gegeven door Christine Verjus, landschapsarchitect en bakker Canevet zelf. Het gebouw wordt verlicht door natuurlijke verlichting, er is een 'dubbele-flow'-ventilatie, en warm water wordt geproduceerd met de warmte die teruggewonnen wordt uit ovens. Gezien het succes en de kwaliteit van de discussies die tijdens de bezoeken op gang kwamen, wordt het project verlengd tot in de zomer van 2011.