Premies op katoen tijdens omschakelingsperiode

Itochu gaat biologische katoenproductie in India bevorderen

Het Japanse bedrijf Itochu gaat de teelt van biologisch katoen in India stimuleren door kleine omschakelende landbouwers financieel te ondersteunen. De omschakeling duurt ten minste drie jaar, dan pas is de teelt vrij van chemicali├źn. In deze periode worden de kleine producenten geconfronteerd met teruglopende inkomsten. Om het hoofd boven water te kunnen houden gaat het handelshuis Itochu tijdens de overgangsperiode een premie van 20 tot 30 procent op de reguliere katoen betalen.

Het katoen dat tijdens de overgangsperiode geteeld wordt, zal onder de noemer 'pre-biologisch' verkocht worden. Vorig jaar kocht Itochu al 400 ton 'pre-biologisch' katoen van meer dan 900 telers in Noord-India. Dit jaar schat het bedrijf dit op 500 ton van 1100 producenten. Met circa 4000 telers die om willen schakelen, verwacht Itochu 1000 ton te kopen van 2000 producenten in 2012.

Het 'pre-biologisch' katoen wordt onder meer verscheept naar Japan.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.