Oostenrijk: Tijd voor reorganisatie van biologische graanafzet

Na intensieve besprekingen tussen kan de afzet van biologisch graan in Oostenrijk nu echt worden gereorganiseerd. Rugi Vierbauch van Bio Austria heeft aangekondigd dat alle bij de besprekingen betrokken partijen akkoord zijn gegaan met het plan voor de reorganisatie van de graanafzet. Gezamenlijk gaan zij zorgen voor een betrouwbare lange-termijnoplossing voor de afzet van biologisch graan op de markt. Aangezien het oogstseizoen al begonnen was, is vaart gezet achter de besprekingen en zijn er voorlopige afspraken op papier gezet.

Tot dusver is het Biologisch Graanagentschap verantwoordelijk voor 70 procent van de afzet van het biologisch graan. Het bedrijf verkeert nu in financiële mogelijkheden, daarom wil Bio Austria (dat 14.000 van de 20.000 Oostenrijksee bioboeren vertegenwoordigd) een landelijke organisaties oprichten dat de graanafzet kan gaan regelen. Het afgelopen jaar zijn ongeveer 2.400 graanboeren niet volledig betaald. Mede daarom acht kopman Vierbauch van Bio Austria het gerechtvaardigd om een eigen handelsbureau op te richten.

21-07-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.