LNV organiseert 'The Green Fashion Competition'

Nederlandse modeontwerpers kunnen zich inschrijven voor 'The Green Fashion Competition'. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) organiseert deze 'duurzame' wedstrijd samen met de Amsterdam International Fashion Week. Dit halfjaarlijkse mode-evenement begon woensdag 14 juli en duurt tot zondag 18 juli.

De productie- en gebruiksketen van kleding maakt gebruik van natuurlijke grondstoffen en haalt inspiratie uit de planten- en dierenwereld, maar heeft ook veel invloed op diezelfde natuur en de wereldwijde biodiversiteit. Zo is voor 1 kilo katoen liefst 10.000 liter water nodig.

Om de waarde van biodiversiteit voor de samenleving te benadrukken en om de overgang naar een duurzame (mode)economie te stimuleren, organiseert Amsterdam International Fashion Week daarom samen met het ministerie van LNV een ontwerpwedstrijd. De prijsvraag 'The Green Fashion Competition' staat open voor iedereen en wil deelnemers stimuleren op een maatschappelijk verantwoorde wijze na te denken over ondernemen binnen de mode-industrie.

Deelnemers aan de prijsvraag moeten twee duurzame outfits bedenken, maar ook een businessplan schrijven waaruit blijkt hoe de beoogde modeonderneming bijdraagt aan het behoud van biodiversiteit. Acht finalisten krijgen elk 1250 euro om een ontwerp uit te voeren, de eerste prijs van de wedstrijd is 25.000 euro. De inschrijving sluit op 13 september 2010, de prijsuitreiking vindt plaats tijdens de volgende Amsterdam International Fashion Week van 24 tot en met 31 januari 2011.

Bron: Min. LNV, 15-07-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.