Biologische lossingsmiddelen voor brood en banketproducten van Sonneveld
Sonneveld introduceert een lossingsmiddel en een snijolie, die biologisch zijn. De producten zijn 100% plantaardig en vrij van E-nummers. Bio-Release is een universeel lossingsmiddel voor de lossing van brood en banketproducten. Bio Divison 75 is een biologische snijolie voor het smeren van deegmeetapparatuur en deegtrechters. Sonneveld adviseert bedrijven die eindproducten met het EKO-keurmerk produceren, om een biologisch lossingsmiddel te gebruiken.
De lancering van Sonneveld gaat ook in het Verenigd Koninkrijk niet onopgemerkt voorbij. Voor veel Britse bakkerijen is het namelijk vrijwel onmogelijk om te voldoen aan de eisen die de Soil Association stelt aan de biologische lossingsmiddelen. Er was er namelijk geen beschikbaar op de markt die ook nog voldeed aan de technische eisen van de talrijke bakkerijen.
De Soil Association wil het gebruik van niet-biologische hulpstoffen bij de biologische bakkerijen zoveel mogelijk elimineren. "Hoewel de biologische bakkerij segment is zeker niet onze grootste markt, streven wij ernaar om een zo volledig aanbod te bieden, er zijn ook voldoende grote biologische bakkerijen in Europa die in dit soort 'Research & Development' willen investeren.
02-07-10
De lancering van Sonneveld gaat ook in het Verenigd Koninkrijk niet onopgemerkt voorbij. Voor veel Britse bakkerijen is het namelijk vrijwel onmogelijk om te voldoen aan de eisen die de Soil Association stelt aan de biologische lossingsmiddelen. Er was er namelijk geen beschikbaar op de markt die ook nog voldeed aan de technische eisen van de talrijke bakkerijen.
De Soil Association wil het gebruik van niet-biologische hulpstoffen bij de biologische bakkerijen zoveel mogelijk elimineren. "Hoewel de biologische bakkerij segment is zeker niet onze grootste markt, streven wij ernaar om een zo volledig aanbod te bieden, er zijn ook voldoende grote biologische bakkerijen in Europa die in dit soort 'Research & Development' willen investeren.
02-07-10
Publicatiedatum:
Auteur:
Lenneke Pors-Schot
©
BioJournaal.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject
- 2021-11-22 Biobakkerij De Trog opent belevings- en R&D-centrum
- 2021-10-21 Eerste oogst biobaktarwe van Belgisch ketenproject is een succes
- 2021-10-13 "De vanilleflan is misschien wel het populairste taartje"