Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische lossingsmiddelen voor brood en banketproducten van Sonneveld

Sonneveld introduceert een lossingsmiddel en een snijolie, die biologisch zijn. De producten zijn 100% plantaardig en vrij van E-nummers. Bio-Release is een universeel lossingsmiddel voor de lossing van brood en banketproducten. Bio Divison 75 is een biologische snijolie voor het smeren van deegmeetapparatuur en deegtrechters. Sonneveld adviseert bedrijven die eindproducten met het EKO-keurmerk produceren, om een biologisch lossingsmiddel te gebruiken.

De lancering van Sonneveld gaat ook in het Verenigd Koninkrijk niet onopgemerkt voorbij. Voor veel Britse bakkerijen is het namelijk vrijwel onmogelijk om te voldoen aan de eisen die de Soil Association stelt aan de biologische lossingsmiddelen. Er was er namelijk geen beschikbaar op de markt die ook nog voldeed aan de technische eisen van de talrijke bakkerijen.

De Soil Association wil het gebruik van niet-biologische hulpstoffen bij de biologische bakkerijen zoveel mogelijk elimineren. "Hoewel de biologische bakkerij segment is zeker niet onze grootste markt, streven wij ernaar om een zo volledig aanbod te bieden, er zijn ook voldoende grote biologische bakkerijen in Europa die in dit soort 'Research & Development' willen investeren.

02-07-10