Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Open dag bij biologische melkveehouder uit Hoogmade

Eén van de weinige biologische melkveehouderijen in de Rijn- en Veenstreek, Buitenverwachting in Hoogmade, houdt zondag 13 juni een open dag. De kleinschalige boerderij heeft veertig holsteinkoeien en blaarkoppen. De melk levert het bedrijf via coöperatie EKO Holland aan de biologische fabriek Vecozuivel, vanwaar het naar de biologische supermarkten gaat, zoals de Groene Winkel in Alphen aan den Rijn.

Hoewel vrijwel alle boeren in de Rijn- en Veenstreek op de één of andere manier wel beïnvloed zijn door de biologische werkwijze, schrikken de meesten terug voor de strenge regels die biologische productie met zich meebrengt. Henk van Rijn durfde de stap wel aan. "Veel is koudwatervrees", zegt Van Rijn. "Natuurlijk, als een koe ziek is, geven wij ook antibiotica, maar wij doen dat niet preventief."

Bij de boerderij ligt een grote moestuin, waar vergeten groenten worden geteeld en er is een wandelroute van zes kilometer.

Bron: Leidsch Dagblad, 07-06-10
Publicatiedatum: