Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lokaal&Bio 010-bijeenkomst op 12 juni

Animo voor nauwere samenwerking in bio-sector regio Rotterdam

De afgelopen weken heeft Michaël Wilde in opdracht van 'Rotterdam de boer op!', vanuit zijn nieuwe bedrijf The Organic Embassy, een ronde gedaan langs een aantal spelers in de biologische sector in de regio Rotterdam om te verkennen of er animo is voor meer samenwerking en het eventueel gezamenlijk toewerken naar een BioRegio. Deze animo blijkt zeker te bestaan! Daarom organiseren we op woensdagochtend 12 juni een bijeenkomst voor biologische boeren, retailers en korte keten bedrijven om het hier met elkaar over te hebben (let op: echt bedoeld voor lokale spelers in Zuid-Holland zuid, er is beperkte ruimte).

Op bezoek bij de familie Visser van Landzicht Biologisch

Vanuit Rotterdam de boer op! ondersteunen ze natuurinclusieve boeren op allerlei manieren. Biologische landbouw is een belangrijke vorm van natuurinclusieve landbouw. Omdat ze graag zouden zien dat de afzet van biologische boeren en makers groeit in de Rotterdamse regio en omdat ze samenwerking hiervoor als een belangrijke voorwaarde zien, is Michaël Wilde gevraagd om een verkenning te doen. Hij is in gesprek gegaan met een tiental belangrijke spelers uit de biologische sector in en om Rotterdam. Uit deze verkenning is gebleken dat er zeker animo is voor meer samenwerking, en dan vooral op het vergroten van de afzet en op marketing en communicatie.

Bij Ekoplaza Rotterdam (Nieuwe Binnenweg)

BioRegio
In zijn tijd bij Bionext heeft Michaël gewerkt aan de vertaling van het concept van de Bioregio's en Biosteden naar de Nederlandse context. Dit concept geniet al bekendheid in andere Europese landen, maar is nog onbekend in Nederland. Het gaat om een afgebakend geografisch gebied waarin lokale overheden, scholen, zorginstellingen, horecaondernemers en andere organisaties zich inspannen om meer biologische producten in te gaan kopen. Dit zou een mooi perspectief voor de biologische sector in onze regio kúnnen zijn om naartoe te werken.

En aan de picknicktafel bij Hoeve Biesland

Lokaal&Bio 010-bijeenkomst op 12 juni
Op 12 juni organiseert Rotterdam de boer op! een bijeenkomst voor de biologische sector in de regio Rotterdam om verder te praten over nauwere samenwerking. Als doelgroep noemen ze expliciet biologische boeren uit zuidelijk Zuid-Holland (Alblasserwaard, Krimpenerwaard, Zuid-Hollandse Eilanden, Midden-Delfland, zuidelijk Groene Hart), retailers en natuurvoedingswinkels, korte keten bedrijven die (ook) biologische producten verkopen en chefs die alleen/voornamelijk met biologische producten koken. Aanwezig zijn sowieso: Hoeve Biesland, Landzicht Biologisch, Gimsel, Ekoplaza Rotterdam, Rechtstreex en Hoeve Ackerdijk.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: