Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dutch Food Week wordt De Week van Ons Eten

De organisatie Dutch Food Week heeft besloten dat de tweede week van oktober voortaan De Week van Ons Eten wordt. Met het Nederlandstalige vervolg wil de organisatie beter aansluiten bij het Nederlandse publiek om te laten zien wat Nederlanders weten, kunnen en doen op het gebied van eten.

De Week van Ons Eten wil onder het motto ‘weet wat je eet’ de mensen in Nederland een beetje bewuster maken van de waarde van eten. Dan gaat het over gezondheid, duurzaamheid, eten als sociaal bindmiddel en over de economische en strategische waarde voor Nederland.

De organisatie wil er daarnaast aan bijdragen dat tuinders e.d. en organisaties om hen heen een beter gesprek aangaan met de samenleving en er een gerespecteerd en geïntegreerd onderdeel van zijn.

De Week van Ons Eten wordt dit jaar geopend op 3 en 4 oktober in Bolsward. Onderdelen zijn o.a. de Nationale Food Quiz, de Nationale Groente- & Fruit Dag, het Burgemeestersontbijt, de provinciale Waarde-Ringen en de afsluitende Ontmoet De Boer Dag op zaterdag 12 oktober. Daarnaast vinden vele honderden activiteiten in het hele land plaats van 5 t/m 12 oktober. Initiatieven die te maken hebben met eten kunnen zich aanmelden.

De Week van Ons Eten is een initiatief van Dutch Food Week, opgezet door de Topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Life Sciences & Health, de Ministeries van LNV en EZK en diverse bedrijven en instanties.

Meer informatie is hier te vinden. Ook is het daar mogelijk om aan te melden.

Bron: De Week van Ons Eten

Publicatiedatum: