Italië: EPPO neemt 700.000 euro in beslag in onderzoek naar fraude met fondsen voor bio-landbouw

Het Europees Openbaar Ministerie (EPPO) in het Italiaanse Palermo heeft meer dan 700 000 euro aan activa in beslag genomen tegen zeven verdachten en hun bedrijven, in een onderzoek naar fraude met nationale en EU-landbouwfondsen ter ondersteuning van de omschakeling naar biologische landbouw.

Het bevel tot bevriezing, dat door de 'Judge for Preliminary Investigations' van de rechtbank van Catanzaro is gegeven, is op 5 mei 2023 uitgevoerd door het provinciale commando van Catanzaro van de Guardia di Finanza (Italiaanse financiële politie).

De strafbare feiten waarnaar een onderzoek is ingesteld, zijn zware fraude ter verkrijging van openbare middelen en valse verklaringen in een openbare akte. De verdachten zouden valse verklaringen hebben afgelegd over de voorwaarden om de niet-terugvorderbare middelen te krijgen - en zo het betaalorgaan hebben misleid, dat de bedragen heeft toegekend die nu onder de bevriezingsbeslissing vallen. De verdachten zouden met name valselijk hebben verklaard dat zij geen eerdere veroordelingen of lopende belastingschulden hadden, dat zij voldeden aan de voorwaarden om als jonge landbouwondernemer te worden beschouwd en dat de kwaliteit van hun activiteiten door de bevoegde gezondheidsdienst was erkend.

Het totale door de verdachten verkregen bedrag was 713.377,61 euro, toegekend door de regio Calabrië in het kader van het gedeeltelijk door de EU gefinancierde programma voor plattelandsontwikkeling (POP) 2014/2020. Om de schade voor de nationale en de EU-begroting te verhalen, heeft de Italiaanse financiële politie namens de EPPO beslag gelegd op de bankrekeningen en het onroerend goed van de onderzochte verdachten.

Bron: EPPO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.