Britse biologische markt groeide met 1,6% naar meer dan 3,1 miljard pond

Het Organic Market Report 2023 van de Britse Soil Association onthult een veerkrachtige biologische markt, die zijn groei voor het 11e achtereenvolgende jaar heeft volgehouden. De markt groeide met 1,6% en is nu meer dan 3,1 miljard pond waard, de hoogste waarde ooit. Dit tegen een achtergrond van 'ongekende' en 'uitzonderlijk uitdagende' handelsomstandigheden.

De belangrijkste inzichten in het rapport zijn volgens Natural Products News: de markt voor biologisch eten en drinken is in drie jaar tijd met 25,4% gegroeid; de sector kent 11 jaar opeenvolgende groei ondanks Brexit, recordinflatie, belemmeringen voor de kosten van levensonderhoud, stijgende energieprijzen en onzekerheden rond de aanhoudende Russische invasie in Oekraïne; elke dag wordt bijna 8,5 miljoen pond uitgegeven aan biologisch eten en drinken; de motor achter de stijging van de totale verkoop is biologische foodservice, dat vorig jaar een groei van 152% zag; en ook in de non-foodcategorieën steeg de verkoop - biologisch textiel met 35% en biologische verzorgingsproducten met 6,8%.

Alex Cullen, commercieel directeur van Soil Association Certification, zegt hierover: "Met een omzet van meer dan 3,1 miljard pond hebben we sinds de pandemie een transformatie gezien in de markt voor biologisch eten en drinken, met een fenomenale groei van 25,4% in slechts drie jaar. Ondanks de economische onrust en de aanzienlijke uitdagingen waarmee iedereen in 2022 werd geconfronteerd, leverde de biologische markt een sterke en veerkrachtige prestatie met een respectabele groei van 1,6%."

"De inflatie zal dalen en het consumentenvertrouwen zal terugkeren"
"Vandaag kopen acht van de tien supermarktkopers biologisch en velen beperken hun uitgaven of schakelen over op conventionele producten vanwege de prijsdruk. Maar crises duren niet eeuwig. De inflatie zal afnemen en het vertrouwen van de consument zal terugkeren. In de biologische sector is er een verbazingwekkend momentum ontstaan met het potentieel voor een sterke toekomstige groei, gebaseerd op het grote vertrouwen van de consument, die in zijn behoefte aan duurzame en gezonde voeding voorziet. Hoe meer schaalvoordelen we in de hele biologische sector kunnen realiseren, hoe meer we de prijzen kunnen drukken en gezonde biologische voeding van hoge kwaliteit voor iedereen toegankelijk kunnen maken."

Bron: Soil Association en Natural Products News


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.