Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biowinkel Gouda viert 30-jarig jubileum

Afgelopen zaterdag 13 april was een feestelijke dag bij Biowinkel Gouda. Daar werd samen met klanten en oud personeel het 30-jarig bestaan gevierd. Wat begon als klein consumenteninitiatief in 1994 groeide uit tot de huidige biologische supermarkt en speciaalzaak aan de Lange Groenendaal 99. Een mooi moment om even terug te kijken hoe zij tot hier zijn gekomen. Met een vrolijke collage van foto's en krantenknipsels aan de wand bij de kassa's blijkt die herinnering ook zichtbaar.

Het basisteam van Biowinkel Gouda: Vera, Willemijn, Miranda en Céline. Rechts: Céline met achter haar de collage

Van vrijwilligersinitiatief naar Biowinkel
Dat er destijds al behoefte was aan gezonde biologische producten was duidelijk. In april 1994 startte een groep vrijwilligers onder leiding van Céline Brugman met het maken van biologische groentepakketten voor 160 huishoudens in de regio.

Biologische producten, geteeld zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen zijn niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor de aarde, dierenwelzijn en toekomstige generaties. Ook nu nog heeft de Biowinkel als missie om biologische producten bereikbaar te maken in onze regio, en als het even kan kiezen ze voor producten van lokale biologische telers en kleinschalige bedrijven. Zo vind je er in het oogstseizoen nog steeds lokale groenten van tuinderij Natuurluck uit Zevenhuizen, leverancier van het eerste uur.

Met een biologische landbouwopleiding als achtergrond zette Céline stappen naar een eerste fysieke winkel: Gaia Natuurvoeding, aan de Lange Groenendaal. Die plek had ook een sociaal karakter, door ruimte te bieden voor loopbaanbegeleiding en dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Na 10 jaar verhuisde de winkel onder de formule Natuurwinkel naar een groter pand aan de overkant van de straat en in 2021 kwam het besluit om zelfstandig verder te gaan als Biowinkel Gouda. Dat paste perfect bij de inmiddels jarenlange ervaring als biologische specialist in de regio.

Bij een jubileum hoort taart

Familiebedrijf
Naast de 30 jaren waarin Céline het voortouw neemt is bedrijfsleidster Miranda Jongbloed inmiddels ook al 15 jaar verbonden aan de winkel. Bovendien blijkt de passie voor biologische producten in de familie te zitten, want ook Vera en Willemijn, dochters van Céline, staan al ruim 12 jaar met net zoveel enthousiasme op de winkelvloer.

Behalve van het prachtige weer en livemuziek konden klanten afgelopen zaterdag genieten van gratis verse appeltaart, drankjes en hapjes en kregen voor thuis een pot met voorjaarsbloeiers mee. In de loop van het jaar zal het team van Biowinkel Gouda nog meer activiteiten organiseren om het 30-jarig bestaan te vieren.

Voor meer informatie:
Biowinkel Gouda
Lange Groenendaal 99
2801 LS Gouda
0182 513260
[email protected]
www.biowinkelgouda.nl

Publicatiedatum: