Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Podcast: Feiten & fabels over biologische boodschappen

"Met bio kan je de wereld niet voeden", 'Is het echt gezonder?'. Rineke Dijkinga en Michael Wilde gaan in een podcast met Odin-host Mari den Hartog aan de keukentafel in gesprek over fabels die zo af en toe de wereld ingeslingerd worden en weerleggen ze met feiten vanuit hun expertise.


Foto Odin

"Actuele vragen zoals of je met biologisch de wereld kan voeden passeren de revue. Waarom wordt glyfosaat weer goedgekeurd als het schadelijk zou zijn? Vragen die vaak niet eenzijdig te beantwoorden zijn. Het gaat namelijk ook over verspilling, veevoer, gezondheid van álle mensen, glyfosaat en de stapeleffecten van gewasbestrijdingsmiddelen op onze gezondheid én die van de bodem", zo vertelt Mari.

"We bespreken of biologisch de wereld kan voeden, over verspilling, veevoer, gezondheid van consumenten en boeren, het bioom, glyfosaat en stapeleffecten van bestrijdingsmiddelen. We hebben het over wat biologisch eigenlijk is, de controlerende instanties, de prijs, de opbrengsten, true cost, en monoculturen. Maar ook de shikimate-route, aminozuren, het voorzorgsprincipe en het belang van een gezonde bodem voor een gezond lichaam."

Beluister de volledige podcast hier

Voor meer informatie:
Odin
De Panoven 1
4191 GV Geldermalsen
0345 577133
[email protected]
www.odin.nl

Publicatiedatum: