Delphine Robin, Select Fruit en Cofruid'Oc Méditerranée op Fruit Logistica

"We willen export van bio-appelen verder ontwikkelen"

Select Fruit, een filiaal van de Pom'Evasion groep, zal met partner Cofruid'Oc Méditerranée een stand op de Fruit Logistica-beurs in Berlijn delen. "Beide bedrijven telen Franse appelen en peren en zijn in 2017 een alliantie genaamd Tasty and Select gestart", vertelt exportmanager bij Select Fruit Delphine Robin.


Foto: de partners op de 2022-editie van de Fruit Attraction-beurs

Breder assortiment, groter afzetgebied en ruimere seizoensgebondenheid
Dankzij de alliantie tussen de twee bedrijven kan elk bedrijf het eigen prospect- en afzetgebied uitbreiden. "We hebben vooral besloten om samen te werken, omdat we ons realiseerden dat we elkaar op het gebied van het rassenaanbod, de teeltlocatie en de seizoensgebondenheid sterk aanvullen. Omdat wij als Select Fruit zijn gevestigd in de Loirevallei en Cofruid'Oc is gevestigd in het Middellandse Zeegebied, komen de producten van Cofruid'Oc eerder op de markt dan de onze. Hierdoor hebben de klanten van beide bedrijven toegang tot een groter aanbod dat ook wat betreft de oogsttijd meer is gespreid.

Het bijzondere aan Select Fruit wat betreft de diverse rassen is dat het bedrijf een aantal clubappelrassen als de Jazz® en de Ariane® en de Angys® als clubperenras aanbiedt.

Cofruid'Oc brengt daarnaast de Pink Lady® op de markt en telen Joya® en de Story (appelrassen), waarbij de Story wordt verhandeld onder het merk Legend®."

Gemeenschappelijke waarden
De waarden die de twee bedrijven delen, hebben bijna vanzelfsprekend geleid tot een partnerschap. "We concentreren ons – via de teeltmethoden van onze telers – allebei op agro-ecologie, maar delen ook dezelfde internationale kwaliteitscertificaten.

Verder willen we kleinschalig blijven en een zeer hoog serviceniveau voor onze klanten hanteren en handhaven. Hierdoor kunnen we namelijk flexibel zijn en snel inspelen op de eisen van onze klanten.

Engeland: interessante markt om het biologische aanbod voor te ontwikkelen?
Behalve communiceren over de alliantie met Cofruid'Oc, wil Select Fruit op de Fruit Logistica-beurs de Jazz-appel promoten en de export van biologische appelen verder ontwikkelen. "We zijn belangrijke telers van Jazz-appelen en we willen dat onze klanten dit weten. We waren ooit ook pioniers binnen de biologische sector en beschikken inmiddels over een geweldig aanbod dat een aanvulling kan zijn op het aanbod aan conventionele appelen dat we al exporteren. Hoewel het een groot deel van ons aanbod is hebben we ons nooit eerder gericht op de verdere ontwikkeling van de export van biologische appelen.

Er ligt echter een reële kans, omdat de alternatieve manier van telen van biologische appelen zijn gekoppeld aan sterke waarden, wereldwijd erkend moeten worden en de biologische appelmarkt nog niet goed ontwikkeld is.

We hebben ook een groot aantal telers dat zich 100% inzet voor het op biologische wijze telen van hun producten. Voor ons is het daarom ook belangrijk om afzetmogelijkheden voor hun opbrengst te vinden. Er zijn goede vooruitzichten voor landen als Engeland, waar het huidige biologische aanbod vooral uit Italië komt. Het feit dat we ons geografisch gezien niet ver van Engeland bevinden en we beschikken over een goede kennis van biologische certificeringen, maakt dat we twee belangrijke troeven in handen hebben om de biologische exportmarkt met succes te kunnen betreden."

Select Fruit en Cofruid'Oc Méditerranée zullen met Pom'Evasion op de Fruit Logistica-beurs in Berlijn (die wordt gehouden van 8 tot en met 10 februari) aanwezig zijn in Hal 22, stand B21.

Voor meer informatie:
Delphine Robin
Select Fruit
drobin@select-fruit.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven