Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spar Oostenrijk zet in op biologische champignons van Frutura

"Duurzaam geteeld in Steiermark"

Omdat er tot nu toe meer dan de helft van de in Oostenrijk geconsumeerde champignons geïmporteerd wordt wegens een tekort aan locale telers, introduceert Spar nu het regionale alternatief in biokwaliteit in hun assortiment. De nieuwe kastanje- en witte Blumauer biologische champignons worden geteeld in Bad Blumau door de groenten- und fruitspecialist Frutura. Ze zijn vanaf nu beschikbaar in de groenten- en fruitafdelingen van Spar, Eurospar en Interspar in Stiermarken en garanderen door duurzame teelt en korte transportroutes de maximale versheid en beste smaak.

Sterk partnerschap – Spar en Frutura. v.l.n.r: Katrin Hohensinner-Häupl (Directrice Frutura), Christoph Holzer (Directeur Spar Stiermarken en Zuid-Burgenland) en Manfred Hohensinner (Directeur en oprichter Frutura). © SPAR/Velchev

Het familiebedrijf Frutura is een langdurige samenwerkingspartner van Spar. Na de Blumauer tomaten en Blumauer paprika's levert Frutura nu de nieuwste regionale specialiteit aan Spar: Blumauer biologische champignons. In de ultramoderne Thermal-Gemüsewelt in Bad Blumau groeien vanaf nu het hele jaar door kastanje- en witte biologische champignons.

Milieuvriendelijk, duurzaam en innovatief
Bij de teelt wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke warmte van het thermale water, er wordt geen fossiele energie gebruikt in de teeltruimtes. In de zomer wordt gekoeld met een eigen zonne-energie-installatie. Voor de irrigatie wordt enkel regenwater gebruikt, wat bijzonder goed is voor de paddenstoelen, net als in de natuur gebeurt. En de compost en champignonresten worden voor 100% gebruikt om waardevolle humus te produceren voor de regionale tuinbouw, in overeenstemming met de circulaire economie.

Holzer: "Zo werkt regionaliteit en duurzaamheid!"
In de groentenafdelingen van Spar, Eurospar en Interspar zijn de Blumauer biologische champignons verkrijgbaar in drie varianten: wit, bruin en als mix. "We zijn erg blij met deze marktintroductie: champignons zijn populair bij jong en oud en onze Blumauer biologische champignons zijn bovendien duurzaam geteeld in Stiermarken", zegt Christoph Holzer, directeur van Spar Stiermarken. "Dit is hoe we regionaliteit doen – we zijn trots op dit regionale partnerschap."

Duurzame teelt met innovatieve technologie
De grondstofbesparende teelt in Bad Blumau is uniek in Oostenrijk. Frutura combineert traditionele tuinbouw met ultramoderne technologie. De biologische paddenstoelen voeden zich met een puur natuurlijk compostmengsel dat afkomstig is van 100% biologische productie, terwijl het gebruik van grondstofbesparende klimaattechnologie de teelt het hele jaar door mogelijk maakt. Ondanks de computertechnologie is de teelt 365 dagen per jaar handwerk - het Frutura-team moet de champignons meerdere keren per dag gaan controleren op hun groei met hun eigen handen, ogen en reukzin.

Katrin Hohensinner-Häupl, Managing Director van Frutura, is trots: "Met de nieuwe biologische champignons van Blumauer kunnen klanten van Spar de beste smaak combineren met een goed geweten tijdens het koken. Onze champignons groeien namelijk in harmonie met de natuur op een grondstofbesparende en regionale manier, wat de zelfvoorzienendheid van ons land versterkt."

Dankzij hun compacte structuur hebben biologische champignons een bijzonder intense, nootachtige smaak.

Voor meer informatie:
https://frutura.com/
www.spar.at

Publicatiedatum: