Rainer Carstens, Westhof Bio, over prijs- en kostenstijgingen in de biologische sector:

"Klimaatverandering gaat ons allemaal geld kosten"

Er bestaat grote bezorgdheid dat biologisch als kwaliteitsnorm ten onder gaat. Want prijsstijgingen voor biologische groenten zijn onvermijdelijk, vertelt Rainer Carstens, directeur en eigenaar bij Westhof Biogemüse in Dithmarschen, aan Bionetz. "De korting heeft een systeemvoordeel in termen van omzet. En hij probeert dit voordeel te gebruiken voor versheid. Biologische producten worden geassocieerd met een bijzondere kwaliteitsnorm op het gebied van smaak, oorsprong en versheid. Deze kwaliteitsbelofte wordt ook geëist door consumenten uit de gespecialiseerde handel. In dit opzicht heeft de gespecialiseerde handel ook een kwaliteitsprobleem."

Voor wortelen, een van de belangrijkste producten van Westhof Bio, lag de oogst 20% lager door de droogte. "Ook de watervoorziening is een gevoelige kwestie in Dithmarschen," zegt Carstens. "Hoewel we hier in het moeras zitten, moeten we irrigeren en vorig jaar niet al te weinig. We hebben ook waswater nodig voor de wortels. Verpakking en vervoer zijn duurder geworden. Klimaatverandering gaat ons allemaal geld kosten. Maar dat moeten we de consument wel vertellen."

Voor meer informatie:
Westhof Bio-Gemüse GmbH & Co. KG
Zum Westhof 6
D-25764 Friedrichsgabekoog, Duitsland
Tel.: +49 4839 9535-0
info@westhof-bio.de 
www.westhof-bio.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.