Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Diverse nieuwtjes in de Biobeurs-stand, waaronder nieuwe producten LandGoed

Odin verzorgt 4 workshops tijdens Biokennisweek

Van 16 tot en met 19 januari 2023 komen alle schakels van de biologische sector bij elkaar voor een vierdaags interactief programma: de Biokennisweek. Odin is aanwezig met een eigen stand en verzorgt vier workshops en levert een bijdrage aan het aanschuifdiner.
 
De Biokennisweek biedt op 16 en 17 januari een uitgebreid aanbod aan virtuele workshops en op 18 en 19 januari de Biobeurs, met stands en live workshops in de Brabanthallen in Den Bosch.

Odin online workshops:

Over Patagonia en steward ownership – waarom steward ownership past bij impact organisaties
Steward ownership is een manier om het eigendom en de governance van een bedrijf vorm te geven. Een bedrijf is daarbij niet van iemand maar ‘van zichzelf’ en bestaat om zijn missie te dienen. Winst is een middel en geen doel. Op dit moment zijn er zo'n 100 bedrijven in Nederland die zich steward owned noemen, waaronder Novamedia (het bedrijf dat de Postcode Loterijen heeft opgericht), Dipam en Odin. Onlangs maakte Patagonia de stap en zorgde daarmee voor veel discussie. Nieuwsgierig of deze bedrijfsvorm iets voor jou is? Kom dan naar deze online workshop. 

Met Merle Koomans van den Dries (directeur Odin) en Gijsbert Koren (We Are Stewards).

Maandag 16 januari 12.30 – 13.00 uur, online workshop 70 

Zaadvaste rassen als kans voor de branche 
In deze online workshop zal ingegaan worden op de grote betekenis van zaadvaste rassen voor de bio-sector en de kansen en uitdagingen. Verder geeft Odin een update van de activiteiten van de Ketenwerkgroep Zaadvaste Rassen. 

Met Theo Boon (directeur Odin), Teun Luiten, Edwin Nuijten (Odin boerderij Beersche Hoeve), Mieke Lateir (Bingenheimer Saatgut), prof. Edith Lammerts van Bueren en Joep Jeuken (biodynamische boerderij GAOS). 

Dinsdag 17 januari 14.15 uur, online workshop 69 

Het gebruik van natuurlijke kleurstoffen in kunst en mode 
Workshop met kunstenares Claudy Jongstra over de teelt en verwerking van verfplanten en het gebruik van natuurlijke kleurstoffen in kunst en mode. Dit naar aanleiding van de teelt en verwerking van wede op Odin boerderij De Beersche Hoeve afgelopen zomer, in opdracht van studio Claudy Jongstra, waarvan de video 'Blauw Goud' is gemaakt. Echt spectaculair en ook als teelt voor biologische telers interessant.

Met Merle Koomans van den Dries (Odin) en Claudy Jonstra. 

Donderdag 19 januari – 11.00 - 12.00 uur – live in de Brabanthallen – live workshop 67 - workshopruimte C. 

Biodiversiteitsonderzoek boerderijen Odin 
In 2021 en 2022 heeft Odin in samenwerking met De Traay op 5 boerderijen waar Odin-bijen wonen biodiversiteitsonderzoeken laten doen. Hieruit zijn concrete aanbevelingen en acties gevolgd, waar de boeren deels al mee aan de slag zijn gegaan en waarmee zij de biodiverstiteit op hun boerderij verbeterd hebben. Odin deelt in de workshop graag de belangrijkste resultaten, de acties die eruit volgen en de inzichten die we hebben opgedaan. 

Met Jos Willemse (Odin imkerij) en Merle Koomans van den Dries (directeur Odin).

Donderdag 19 januari – 14.00 -14.30 uur – live in de Brabanthallen – live workshop 68 - workshopruimte A 

Odin stand en aanschuifdiner 
"We dragen ons steentje bij aan het aanschuifdiner met wijnen uit ons assortiment en hebben een ruime stand waar we jou natuurlijk hopen te begroeten. Op de stand hebben we onder andere een koffie- en sappenbar, laten we voor het eerst het nieuwe design van ons huismerk De Nieuwe Band zien, tonen we nieuwe producten van ons basismerk LandGoed, hebben we natuurwijnen, producten van het Egyptische biodynamische bedrijf Sekem en nog veel meer. En kunstenares Claudy Jongstra is aanwezig met een indrukwekkend kunstwerk", vertelt Mari den Hartog namens Odin. 

Odin is op de Biobeurs te vinden in stand 37. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven