AgroBOTS bijeenkomst op donderdag 19 januari

Veldrobots: de missing link voor de biologische landbouw?

Kom ook op 19 januari a.s. naar de sessie 'hightech en de biologische boer' van de Biokennisweek en laat je inspireren door de ervaringen van Tim Kreukniet en Gert-Jan Van Raaij met de inzet van een veldrobot bij het wieden van onkruid. De praktijkproeven in dit innovatieproject worden mede mogelijk gemaakt door AgroProeftuin de Peel en Regio Deal Noordoost Brabant. Het gaat om de sessie 'Hightech en de biologische boer', over veldrobots, die gehouden zal worden op donderdag 19 januari van 13:30 tot 14:30 uur in de Brabanthallen (Den Bosch). 

Deze robots spelen een steeds belangrijkere rol bij het verduurzamen van de landbouw. Of het nu om het zaaiklaar maken, het zaaien zelf, wieden of oogsten gaat: steeds vaker kan een robot het praktische werk overnemen. Dit bespaart brandstof, voorkomt bodemverdichting en kan ook het tekort aan arbeidskrachten deels opvangen.

AgroBOTS projectdeelnemers Tim Kreukniet introduceert de Trabotyx en Gert Jan van Raaij (Van Raaij Eko BV) vertelt over zijn ervaringen met deze robot. Daarna gaat Geert Hermans (High Tech NL) met de zaal en de sprekers in gesprek over de kosten, de mogelijkheden en de impact van veldrobots in de biologische landbouw.
 
AgroBOTS bijeenkomst Veldrobots
Wanneer: donderdag 19 januari | 13:30 – 14:30 uur
Waar: Brabanthallen, Den Bosch

Klik hier voor meer informatie en aanmelden. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven