Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teler Michael Mauer over de teelt van biologisch fruit:

"Ik teel vier appelrassen die allemaal schurftresistent zijn"

Teler Michael Mauer uit Iptingen plantte zijn boomgaard in 2019 om nog een product te ontwikkelen voor het ouderlijke teeltbedrijf, dat hij over enkele jaren zal overnemen. Voorheen werd het gebied gebruikt als akker. "Vorig jaar, in het tweede jaar van de bomen, kon ik twee kilo appels per boom oogsten. Dit jaar is het al zes kilo," vertelt de 30-jarige aan PZnews. Als parttime teler is Mauer volgens de Enzkreis de enige teler van biologisch fruit in het district en teelt hij 2,5 hectare hardfruit op een hoogte van meer dan 400 meter volgens de richtlijnen van Bioland.

Het concept is als volgt: "Ik teel vier rassen die allemaal schurftresistent zijn. Dat is belangrijk, want schurftige appels kan ik niet verkopen." Appelschurft is een van de meest voorkomende ziekten bij appels. Voor gewasbescherming gebruikt Mauer bijvoorbeeld koper, netzwavel en zwavelkalkbouillon, dus geen chemische middelen. Tussen de bomen wordt geen herbicide, een zogenaamde 'onkruidverdelger', gebruikt. De ruimtes tussen de bomen worden met de hand of met een machine onderhouden, zodat het 'onkruid' niet te groot wordt en zo een te sterke concurrentie wordt voor de bomen. Er wordt alleen bemest na bemonstering van de bodem en alleen als dat nodig is.

Voor meer informatie:
Michael Mauer
Biohof Mauer
Mönsheimer Str. 60
75446 Wiernsheim
+49 7044 9072694
biohof-mauer.de

Publicatiedatum: