COWLESS – de boerderij van morgen is een bos

De boerderij van de toekomst is een bos, boeren zijn natuurbeschermers en je verse melk komt niet uit een koe maar van een boom. Omdenk jezelf naar een duurzamer model met COWLESS verse plantaardige melk. Nu in de winkel.

Verse notenmelk
COWLESS maakt verse plantaardige notenmelk. De melk wordt nu nog gemaakt van cashewnoten, maar de hazelnootbomen staan al bij onze eerste melkveehouder in de Zeeuwse klei. COWLESS bevat 5% noten, en dat is ongeveer dubbel zoveel dan je in gemiddelde notenmelk vindt. Het zorgt ervoor dat er geen olie, rijst of iets anders nodig is om smaak of vet toe te voegen. Een piepklein beetje agavesiroop, wat citrusvezels, zeezout, en natuurlijke binders uit koolzaad en zeewier zorgen voor een mooie stabiele melk met een volle smaak. COWLESS verse notenmelk bevat twee keer zoveel calcium dan koemelk, is een bron van vezels, rijk aan onverzadigde vetzuren en zo goed als suikervrij (0,2 gram/100 milliliter). Het is gepasteuriseerd en je moet het even schudden voor gebruik. 

Finn.

COWLESS
COWLESS is opgericht door Finn Karels. Finn was altijd dol op verse melk, maar is een echte Gen Z, en wil liever iets drinken dat goed smaakt, en tegelijkertijd dier- en planeetvriendelijk is. In de winkel vond hij het niet. Ondernemend als hij is, begint hij zelf verse melk van noten te maken, en is verrast hoe lekker dat is. Professioneel wegdromend denkt hij: wat nou als iedereen melk van noten drinkt in plaats van koeien? Dan planten we bomen op boerderijen, draaien we uitstoot om in opname en worden boeren beschermers van de natuur. Finn heeft zijn missie gevonden, start zijn eigen bedrijfje en noemt het COWLESS.

Charl en Finn.

Boer Charl
Flink wat realisme, gesprekken met banken en investeerders verder, ontmoet Finn een boer uit Zeeland. Hij heet Charl van de Sande. Charl heeft een biologische boerderij en denkt er precies hetzelfde over als Finn. Hij wil graag een toekomstbestendige boerderij. Een gezonde onderneming die werkt in harmonie met de natuur. Hij wist het natuurlijk al: bomen zijn een goed idee op een boerderij. Ze nemen CO2 op, zijn een alternatieve bron van inkomsten, en ze zorgen voor biodiversiteit, bodemgezondheid en een betere waterhuishouding voor alles wat leeft. Koeien zijn ook dol op bomen, ze liggen er maar wat graag onder.

Hollandse hazelnoten
Begin 2022 planten Finn en Charl samen twee hectare vol met jonge hazelnootbomen die over een paar jaar de noten voor COWLESS moeten leveren. 555 bomen: de eerste boer is om. Tot die tijd gebruikt COWLESS cashewnoten uit Burkina Faso. COWLESS koopt biologische, lokaal gepelde, direct verscheepte en alleen gebroken noten. Gebroken noten zijn minder geschikt voor directe consumptie en kunnen vaak niet worden verkocht. Veel cashewnoten worden rauw naar Azië verscheept om daar gepeld te worden, wat natuurlijk totale onzin is.

Nog niet gecertificeerd
Alle ingrediënten zijn biologisch, COWLESS is alleen nog niet Skal-gecertificeerd. Finn is zeker van plan om voor de Skal-certificering te gaan.

Te koop
COWLESS Original is vanaf deze week als eerste te koop bij Gorillas en vanaf begin 2023 in de grote supermarkten.

Per grote fles - € 2,99

Voor meer informatie: Instagram - @cowlessmilc en www.cowlessmilc.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven