Ekomenu en Bontasana winnen We're Smart Future Award van groentekok Frank Fol

Het Nederlands-Belgische maaltijdboxconcept Ekomenu heeft de We're Smart Future Awards 2022 gewonnen. Ook het bio-pastaproject Bontasana viel in de prijzen. 

De Future Awards bekronen voedingsbedrijven en/of personen die uitzonderlijke producten, diensten of projecten lanceren voor een meer ecologische en duurzame levensstijl. We're Smart World werd in het leven geroepen door De Groentekok® Frank Fol, om het gebruiken en consumeren van groenten en fruit aan te moedigen bij consumenten, restaurants en bedrijven.

Frank Fol: "Met de We're Smart Future Awards willen we meer zichtbaarheid geven aan de mensen en organisaties achter gezonde en duurzame initiatieven. We zijn het afgelopen jaar opnieuw op zoek gegaan naar inspirerende innovaties die oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen zoals voedselverspilling, vervuiling en energie. De meest in het oog springende initiatieven, die echt het verschil maken, belonen we vandaag."

Dit zijn de winnaars van de We're Smart Future Awards 2022:

Communicatie van het jaar 2022Ekomenu - Discover your foodprint (Benelux)

Ekomenu is een Nederlands-Belgische biologische maaltijdbox waarin groenten altijd een hoofdrol krijgen. Ekomenu werd door B-Corp, de internationale non-profit organisatie voor duurzame economie, uitgeroepen tot de meest duurzame maaltijdbox van de Benelux. Naast het hoogste percentage aan plantaardige ingrediënten per maaltijd vind je - naast de prijs - ook je impact op gezondheid en milieu op hun digitale kassabon.

Persoon van het jaar 2022

Rochelle Schaetzl – Head of Marketing Griffith Foods (Zuid-Afrika/Duitsland)

Rochelle Schaetzl ontvangt de award voor Person of  the Year 2022 voor het project Better Ways Forward waarmee ze werkt aan de plantaardige proteïnen van de toekomst.

Innovatie van het jaar 2022

Yumgo reinventing eggs (Frankrijk)

De Innovation of the Year 2022 gaat naar Yumgo, een plantaardig, allergenenvrij alternatief voor eieren, op basis van natuurlijke ingrediënten. Yumgo is verkrijgbaar als eigeel, eiwit of een mix van beide. Een ideale oplossing voor de vegan keuken en vegan banketbakkers zonder in te boeten aan kwaliteit.

Project van het jaar 2022

Bontasana – La Pasta Unica (Italië)

Het Project of the Year 2022 gaat naar Bontasana. Het bedrijf Bontasana maakt op basis van witte maïs - een historische graansoort - pasta. De maïs is biologisch, vegan, gluten- én gmo-vrij, en bevat veel smaak. Deze pasta is beter voor de boeren zelf, voor de planeet én voor pastaliefhebbers. 

Product van het jaar 2022

Sandro Desii - Glace vegan A.O.V.E. based on olive oil (Spanje)

Het Product of the Year 2022 gaat naar het veganijs van Sandro Desii dat gemaakt is op basis van olijfolie. Een mooi vegan alternatief voor het klassieke ijs. De hoeveelheid aan heerlijke smaakcombinaties is bovendien verbluffend.   

Media van het jaar 2022 

Ryouri Oukoku Magazine-Cuisine Kingdom (Japan)

De award voor Media of the Year 2022 gaat naar de glamoureuze culinaire reportages van het Japanse magazine Ryouri Oukoku Magazine en hun online website Cuisine Kingdom. Het team van Ryouri Oukoku weet met de juiste woorden en beelden de kracht en dynamiek van gezonde, gastronomie weer te geven, en zowel professionele als amateurfoodliefhebbers te enthousiasmeren. 

Special future award van het jaar 2022 

Komi.green - More sustainable Farm-to-house experience (Spanje)

De Special Future Award van 2022 gaat naar Komi.green. Dankzij een slimme, gebruiksvriendelijke mobiele app kunnen landbouwers en telers in de regio Barcelona in contact komen met consumenten en professionele chefs, en hun waren rechtstreeks aan hen verkopen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven