Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Na SuperBioMarkt ook Biomare in een beschermingsprocedure

Met de Leipzigse bio-levensmiddelenspecialist Biomare is wederom een bedrijf in de biologische sector in financiële moeilijkheden geraakt. De Lebensmittel Zeitung meldt dat Biomare in een beschermingsprocedure zit. Biomare noemt de hoge kostendruk en het veranderde winkelgedrag van de consument als redenen. Biomare heeft vier vestigingen in Leipzig. De vierde winkel opende op 3 juni 2021 aan de Dieskaustraße in Großzschocher. De eerste winkel (in Connewitz) bestaat al sinds 2006, daarna opende oprichter Malte Reupert (bio-landbouwer) een winkel in Südvorstadt en vervolgens kwam daar in 2015 een winkel in Plagwitz bij.

Een paar weken geleden werd al bekend dat SuperBioMarkt een aanvraag in had gediend om een zogenaamde beschermings-procedure te openen, nadat de bio-supermarktketen in betalings-problemen is geraakt. SuperBioMarkt heeft 33 winkels (bron: Top Agrar). Tegenover WAZ verklaarde Michael Radau vanuit het bestuur dat in de procedure de salarissen van de werknemers veiliggesteld worden. "Dit was bijzonder belangrijk voor ons."

In een verklaring benadrukt SuperBioMarkt dat het zware verliezen heeft moeten accepteren als gevolg van 'enorme kostenstijgingen, bijvoorbeeld op het gebied van energie, huur en producten'. Deze kostenexplosies konden echter niet aan de eindverbruiker worden doorberekend. Nu wil het bedrijf zichzelf herstructureren via een beschermingsprocedure.

Publicatiedatum: