Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eikels gevraagd voor varkens

De scharrelvarkens bij boerderijwinkel Kleinlangevelsloo in Raalte kijken ook dit jaar weer reikhalzend uit naar de herfst, want dan vallen eindelijk de eikels naar beneden. Om de krulstaarten ook dit najaar weer extra te verwennen roept boer Rob Kleinlangevelsloo alle kinderen op om eikels te verzamelen. En er valt nog iets mee te verdienen ook. In de herfstvakantie mogen ze hun buit namelijk in de winkel inleveren (tijdens openingstijden). Daar worden de eikels gewogen en krijgen de kinderen meteen uitbetaald: 20 cent per kilo.

Volgens boer Rob zijn eikels hét perfecte voer voor varkens.  "Natuurlijker voer kun je niet krijgen", vertelt hij. "Groenteafval uit onze winkel lusten ze ook graag, maar dat is niet genoeg. Verder krijgen ze biologische biobrokken, maar het liefst van alles eten ze toch eikels." Dat je met het vullen van je tas vol eikels ook meteen lekker buiten in het bos bezig bent, is mooi meegenomen. "Een leuke activiteit voor de herfstvakantie! En als je de eikels komt brengen, kun je meteen zelf de varkens zien." Die hebben buiten op het boerenerf hun eigen plekje. Daar valt sowieso genoeg te zien zoals koeien en kippen. Ook de winkel zelf is met zijn brede aanbod aan dagelijkse boodschappen een kijkje waard. Boordevol biologische producten, zoveel mogelijk uit de regio. Van groente, fruit, vers brood en zuivel tot producten uit eigen kaasmakerij.

Voor meer informatie: hallo@supermarktinhetbos.nl en www.supermarktinhetbos.nl 

Publicatiedatum: