Zoutreductie en lager vetpercentage voor bio-leverworsten

Tholen - Deli Harmony heeft een receptuurverbetering gerealiseerd voor de leverworstsoorten die onder het merk St.Hendrick verkrijgbaar zijn. De in natrium- en vetgereduceerde leverworstsoorten komen eind week 40, begin week 41 op de markt. "Het zit in onze natuur om constant bezig te zijn met het verbeteren van onze vleeswaren en worsten. Wij vinden het ook leuk om hiermee druk te zijn", vertelt Henk van Oers.

De leverworsten van St.Hendrick worden nu gemaakt met Natrium gereduceerd zeezout, geeft Henk aan. "Hierdoor hebben we een zoutreductie van 25 a 30 procent kunnen realiseren. Ook is het vetpercentage in onze leverworsten met zo'n 20 procent verlaagd. En dit alles natuurlijk met behoud van smaak, want dat staat bij ons nog altijd voorop."

Voor meer informatie:
Henk van Oers
St.Hendrick
De Hootkamp 6
5321 JT Hedel
+31 (0)73 5995683
h.v.oers@deliharmony.nl 
www.sthendrick.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven