"Gezien de omstandigheden zijn we heel blij"

De Twee Linden viert 30-jarig bestaan noodgedwongen in de tunnelkassen

Tholen - Gisteren bestond biologische tuinderij De Twee Linden in Reek exact 30 jaar. Om dit te vieren werd een open dag georganiseerd. Vanwege het weer weken ze op het laatste moment uit naar de tunnelkassen. "Het weer was absoluut balen, het kon niet slechter. Maar gezien de omstandigheden zijn we heel blij. We hebben heel veel enthousiaste mensen gesproken, waaronder ook een aantal nieuwkomers", vertelt Meino Koning.

Hij schat het aantal bezoekers op zo'n 400 tot 500. "Dat hadden we van tevoren niet verwacht. Al had het met betere weersomstandigheden waarschijnlijk veel drukker geweest. We hebben ongeveer 700 klanten en een aanzienlijk deel daarvan heeft al heel lang een abonnement hebben. Het was nu goed te behappen zo in de kassen, maar velen hebben denk ik toch gedacht; jubileum of niet, ik kom volgend jaar wel... Om 16 uur hebben we nog een feestje gevierd met familie en vrienden."

Meino geeft aan dat het al met al heel leuk is geworden. "Het was eigenlijk extra sfeervol zo in de tunnelkassen. Dat kon net, het plantgoed waarmee we ze gaan vullen staat al klaar. We hebben verschillende kraampjes gehuurd en er stonden veel schilderijen omdat we onderdeel uitmaken van de kunstroute in de Maashorst. Een goede vriendin met een pluktuin verzorgde de bloemen."

Honderden pakketten
De Twee Linden heeft vanwege het eigen afzetsysteem in de regio heel veel trouwe klanten. Ze hebben zo'n 750 abonnees waaraan ze hun groente- en fruitpakketten afzetten. Op dinsdag versturen ze een mail met de inhoud van het pakket aangevuld met recepten. Ook worden de klanten door middel van een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen op het bedrijf. In de loop van de jaren heeft De Twee Linden met veel bio-telers in de regio een relatie opgebouwd. En waar nodig halen ze de spullen, zeker in de winterperiode, van wat verder weg.

Opvolger
Een opvolger heeft Meino overigens al gevonden. Meino's zoon David zit inmiddels al twee jaar in de maatschap en zal in de loop van de jaren het bedrijf gaan overnemen. "Daar ben ik heel blij mee. We zijn twee handen op één buik, dus dat is heel fijn samenwerken."

Voor meer informatie:
Meino Koning
De Twee Linden
Schaijksestraat 17
5375 KC Reek
+31 (0)486476048
info@2linden.nl 
www.2linden.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven