Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Valk Wekerom en ABZ De Samenwerking samen verder onder Coöperatie ABZ

Diervoedercoöperaties De Valk Wekerom U.A. en ABZ De Samenwerking U.A., (hierna te noemen DVW en ABZ), starten vanaf 29 april 2024 als nieuwe fusiecoöperatie. De Algemene Ledenvergadering van DVW en de Ledenraad van ABZ hebben hier 23 april jl. toestemming voor verleend. De nieuwe coöperatie gaat verder onder de naam Coöperatie ABZ U.A. en zal naar buiten treden onder de handelsnaam ABZ Diervoeding, zo melden ze.

Fusieproces
"Vanaf 1 februari 2023 hebben de coöperaties intensief samengewerkt. In deze periode zijn er goede stappen gezet naar een volledige samenwerking. Vanaf november 2023 is gestart met de volgende fase in het proces van samenwerking, namelijk het doen van een fusieonderzoek. De conclusies van dit onderzoek hebben geresulteerd in positieve besluitvorming op 23 april."

Stevig fundament
De coöperaties beogen door een volledig fusie van de twee ondernemingen beter in te kunnen spelen op de toekomstige ontwikkelingen in de Nederlandse veehouderij. "Hierdoor komt er meer kennis beschikbaar voor de aangesloten leden-veehouders en kan er bijvoorbeeld beter ingespeeld worden op (toekomstige) marktconcepten voor dierlijke producten. De combinatie beschikt over acht moderne, gespecialiseerde fabrieken, die gezamenlijk een goede dekking bieden over het land. Een volledige fusie maakt dat er een extra efficiencyslag in de samenwerking gemaakt wordt, hetgeen gewenst is in het kader van te verwachten toekomstige ontwikkelingen."

Het beste dichtbij
De nieuw te vormen coöperatie levert op een aantal punten voordelen op. "De combinatie van beide bedrijven leidt tot een sterk bedrijf met focus op de behoefte van dier en ondernemer; dichtbij met moderne productielocaties die qua omvang afgestemd zijn op de betreffende afzetgebieden. Een betrokken buitendienst met aandacht voor de regionale kenmerken biedt de nieuwe coöperatie de ideale combinatie van 'kennis en kunde dichtbij' met gelijktijdig schaal- en expeditie voordelen vanuit regionale productielocaties."

Klaar voor de toekomst
"De laatste stap van fusie biedt ons de mogelijkheid om onze organisatie verder aan te passen om in de toekomst op een efficiënte wijze onze producten en diensten aan te kunnen bieden aan onze leden-afnemers", aldus Martin Vervoorn voormalig algemeen directeur van De Valk Wekerom U.A. "De medewerkers verstaan elkaars taal en hebben hetzelfde doel voor ogen, namelijk het beste voer voor de dieren en het beste resultaat voor de veehouder."

Regionale aanpak
"Wij geloven in de kracht van een regionale aanpak", geeft Marcel Roordink voormalig algemeen directeur van ABZ De Samenwerking U.A. aan. "De fusie met De Valk Wekerom maakt dat we in alle regio's een nog uitgebreider assortiment diervoeders plus bijbehorend advies kunnen aanbieden. Zowel in de reguliere, als biologische markt kunnen we de gehele markt vanuit eigen fabrieken bedienen, waarbij kennis en vakmanschap gebundeld is om elke dag het beste voor onze leden-afnemers te kunnen bieden."

Voor meer informatie:
ABZ Diervoeding
Hastelweg 159
5652 CJ Eindhoven
[email protected]
www.abzdiervoeding.nl

Publicatiedatum: