Onno Stienen weg bij ONOFF, specialiseert zich in Thailand verder met B-Organic Asia

"We leveren vanaf nu vanuit een eigen fabriek biologische en vegan ingrediënten aan merken"

Onno Stienen heeft in 2010 ONOFF opgericht, dat vanuit Hua Hin in Thailand kant-en-klare Thaise soepen, curry's, (wok)sauzen en maaltijden maakt. Allemaal biologisch en vegan. Dit keer draait het nieuws om Onno zelf. Hij is namelijk weg bij ONOFF, maar specialiseert zich in Thailand wel verder in het maken van biologische producten.

In het midden: Onno (met oranje hoed).

Waarom een nieuwe weg?
"Vooral omdat mijn focus is veranderd. Ik pionier al tien jaar met biologische gewassen die in Thailand groeien en met biologisch en vegan voedsel dat in Thailand wordt gemaakt. Allemaal omdat ik er in Nederland achter kwam dat er zo weinig Thaise producten te koop waren die ik wilde gebruiken bij mijn kooklessen aan liefhebbers van de Thaise keuken. Ik ben ze toen zelf gaan maken."

"In de afgelopen tien jaar is die markt veranderd, beter geworden en gegroeid. Het is langzaam gegaan, maar ik kwam steeds verder af te staan van wat er in Nederlandse supermarkten en biologische winkels gebeurde. Mijn belangstelling ging steeds meer uit naar de boeren, naar de gewassen en de voedselproductie hier."

Is het niet jammer om weg te gaan? Je laat wel iets van jezelf achter.
"Ja, dat klopt. Dat heeft ook best even geduurd. Maar ik ben tevreden over het merk dat ONOFF nu is en durf best te zeggen dat ik hartstikke trots ben op de producten die ONOFF maakt en die nu in Nederland worden verkocht. Helemaal in het begin lagen er in een paar winkels rode en groene currypasta van ons, moet je nu zien."

"Ik heb samen met mijn Thaise steun en toeverlaat Oay, voor veel mensen was zij het gezicht van ONOFF op de beurzen in Europa, jarenlang aan ONOFF gewerkt. Oay staat nog dichter op de productie in Thailand dan ik. We gaan nu samen verder in een nieuw bedrijf: B-Organic Asia."

Maar jullie gaan niet hetzelfde doen?
"Nee, zeker niet. We schuiven in de supply chain steeds meer op naar de productiekant. Dat betekent dat we ons nu 100% op Thailand kunnen concentreren. We leveren vanaf nu vanuit een eigen volledig gecertificeerde fabriek dus biologische en vegan ingredi├źnten aan merken die zelf bijvoorbeeld een Thaise saus of soep, of een ander Aziatisch product met Thaise grondstoffen in de markt willen zetten. Maar over hoe de verpakking eruit ziet en hoe het in Nederland in de winkels terecht komt, hoeven we ons geen zorgen meer te maken."

Voor meer informatie:
onno@b-organic.asia 
www.b-organic.asia 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.