Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gabor Fluit nieuwe CEO vanaf januari '25

De Heus wijzigt bestuursstructuur

Sinds 2007 vervullen Co en Koen de Heus gezamenlijk de rol van CEO binnen het familiebedrijf De Heus. Het is hun ambitie is om onze onderneming als familiebedrijf op een duurzame manier te laten groeien. Om hier zo goed mogelijk invulling aan te geven, is er besloten enkele wijzigingen door te voeren in het bestuursmodel.

Aangepast bestuursmodel voor De Heus
Het internationale De Heus Animal Nutrition, waar De Heus Voeders onderdeel van uitmaakt, hanteert vanaf 1 januari 2025 een nieuw bestuursmodel. Momenteel werkt de organisatie via een zogenaamd 'dualistisch bestuursmodel', waarbij er sprake is van een directie, bestaande uit de beide co-CEO's, de CFO en een raad van commissarissen.

Vanaf 1 januari aanstaande stapt De Heus over naar een zogeheten 'one-tier board' model. Dit model hanteert één bestuursorgaan (raad van bestuur), waar zowel de uitvoerende als niet-uitvoerende bestuurders (toezichthouders) deel van uitmaken. Deze nieuwe raad van bestuur bestaat uit acht bestuurders. Naast Co en Koen de Heus nemen vier van de vijf huidige commissarissen de rol van niet-uitvoerende bestuurder op zich. Een nieuw aangestelde CEO en CFO maken als uitvoerende bestuurders ook onderdeel uit van deze raad van bestuur.

Gezamenlijk voorzitterschap van Raad van Bestuur door Co en Koen de Heus
Namens de familie de Heus nemen Co en Koen daarmee de rol van co-voorzitter van het bestuur op zich. In deze positie blijven zij direct betrokken bij het bepalen van de strategische koers en de besluiten van het familiebedrijf. Net zoals nu het geval is, blijven zij het gezicht van de organisatie. Als niet-uitvoerende bestuurders houden zij rechtstreeks toezicht op de uitvoering van de bestuursbesluiten én blijven zij verantwoordelijk voor de koers van het bedrijf. Algemeen Directeur Paul Damen blijft onveranderd verantwoordelijk voor De Heus Voeders B.V.

Gabor Fluit vanaf januari '25 eindverantwoordelijk voor De Heus Animal Nutrition
Als nieuw te benoemen CEO en uitvoerend bestuurder zal Gabor Fluit verantwoordelijk zijn voor de uitvoering en implementatie van de strategische beslissingen die binnen het bestuur worden genomen.

Gabor begon zijn carrière binnen De Heus al in 2008. Met zijn team heeft hij onze bedrijfsactiviteiten in Vietnam vanaf de grond opgebouwd. Vervolgens heeft hij de positie van De Heus in Azië verder versterkt door goede marktposities op te bouwen in Myanmar, Indonesië, Cambodja en India. In 2021 speelde Gabor een doorslaggevende rol in de overname van MNS Feeds, dat inmiddels succesvol geïntegreerd is binnen onze internationale organisatie. Gabor zal leiding geven aan het Executive Committee, die hem zal ondersteunen in de uitvoering van de strategie.

Co de Heus over de benoeming van Gabor Fluit tot CEO: "Wij zijn blij dat we in Gabor de juiste persoon voor de functie van CEO binnen onze organisatie hebben gevonden. Wij werken al lang met hem samen, Gabor kent onze organisatie en bedrijfscultuur door en door. Hij heeft binnen Azië een geweldige prestatie neergezet. Wij zijn ervan overtuigd dat Gabor met zijn kwaliteiten, leiderschapsstijl en zijn vermogen om grenzen te verleggen en successen te boeken, de juiste persoon is om De Heus richting verdere groei en een veelbelovende toekomst leiden."

Voor meer informatie:
De Heus Voeders
Rubensstraat 175
6717 VE Ede
0318 675500
[email protected]
www.de-heus.nl

Publicatiedatum: