Nabuurs en AB InBev gaan met de elektrische vrachtwagen Groningen in

Zero emissie horecazaken in binnensteden bevoorraden. Dat was de ambitie van Nabuurs en AB InBev. Met de eerste elektrische bakwagen die de binnenstad van Groningen ingaat, realiseren ze deze ambitie.

"Het is prachtig dat Nabuurs nu laat zien dat het mogelijk is om met elektrische vrachtwagens te laten rijden in de stad. De inzet van schone vrachtvoertuigen sluit perfect aan bij de ambitie van zero emissie Stadslogistiek vanaf 2025 in de binnenstad van de gemeente Groningen", zegt Sjouke van der Vlugt, gemeente Groningen.

"Dat we bij Nabuurs ontzettend veel waarde hechten aan duurzaamheid, is bekend. Zo zijn we al langer bezig met alternatieve brandstoffen. Denk bijvoorbeeld aan biodiesel, rijden op waterstof en 'Hydrotreated Vegetable Oil' (HVO). Bijna alle vrachtwagens binnen de vloot van Nabuurs zijn zo ingekocht dat ze ook op HVO kunnen rijden. Dankzij deze focus gaan we nu zero emissie Groningen in. Het mooie? Met deze ene elektrische bakwagen beleveren wij de volledige binnenstad CO2-neutraal."

De duurzame samenwerking tussen Nabuurs en AB InBev
"De samenwerking tussen Nabuurs en AB InBev is zeker niet nieuw. Al vanaf 2009 bundelen wij onze krachten, met efficiëntie en duurzaamheid als kernwaarden. Door de jaren heen hebben wij met elkaar het RDC netwerk steeds verder uitgebreid. Bijvoorbeeld door verschillende overnames van andere drankenhandels. Het huidige netwerk van Nabuurs voor AB InBev bestaat uit zo’n 70 wagens. Deze bevoorraden vanuit 8 RDC’s dagelijks de horeca door heel Nederland. Niet alleen een duurzame, maar ook nog eens een succesvolle samenwerking dus."

Waarom investeren in een elektrische bakwagen?
Maar wat maakt de investering in een elektrische bakwagen nu zo aantrekkelijk voor Nabuurs en AB InBev? Dit heeft meerdere redenen. Zo heeft AB InBev wereldwijde doelstellingen om de CO2-uitstoot in transport te reduceren. Uiterlijk 2028 willen zij hun 5 grootste brouwerijen in Europa CO2-neutraal laten produceren. Bovendien zijn tegenwoordig steeds meer steden enkel nog toegankelijk voor voertuigen die zo min mogelijk uitstoten. Dus zeker ook een stukje toekomstbestendigheid. Ook is het een kwestie van vraag en aanbod. Klanten vragen tegenwoordig steeds meer om een zo stil en zuinig mogelijke belevering.

Toekomstvisie zero emissie
Hoe de toekomst eruitziet? "Groen. Duurzaam. CO2-neutraal. In 2040 wil Nabuurs de volledige logistieke keten namelijk CO2-neutraal laten opereren. Dan bedoelen we ook écht de hele keten. Dus van grondstof tot eindproduct. Elk stukje van het proces zonder enige uitstoot. De ambitie om het transport netwerk steeds meer te vergroenen is ook sterk aanwezig. Op dit moment rijden de trucks van Nabuurs al met steeds groenere brandstoffen. Ook maken 2 elektrische wagens al onderdeel uit van de vloot. Om uiteindelijk vanuit ieder RDC zero emissie aan binnensteden te leveren? Dat zou de Last Mile waarmaken tot elke uithoek van de stad."

Voor meer informatie:
Nabuurs
Schuttersweg 16
5443 PR Haps
contact@nabuurs.nl 
www.nabuurs.nl 

AB InBev
www.ab-inbev.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven